Blog Evropski gradovi

| Azurna obala - najlepši gradovi

Najlepši gradovi Azurne obale, na samom jugu Francuske, gde se prepliću svakodnevni životi lokalnog stanovništva i glamur svetskog džet seta i sve to u punom sjaju novogodišnjih praznika u programu agencije Hedonic travel, za samo 169€ od 30. marta.

Azurna obala je poznata od davnina kao mesto gde su rođena prva prava turistička putovanja Evrope zahvaljujući bogatoj aristokratiji Velike Britanije koja je u potrazi za toplim krajevima i dugim letima otkrila sve lepote francuske rivijere. Velika imena istorije i bitne ličnosti su birale baš Azurnu obalu kao svoju luku odmora i relaksacije - Brižit Bardo, Renoar, Mone, Napoleon i mnogi drugi.

Danas je Azurna obala, zahvaljujući povoljnim aranžmanima autobuskim prevozom, dostupna svima i postala je jedna od najbitnijih turističkih destinacija Evrope i sveta.

Svakako nezaobilazna je Nica - grad prelepih trgova, Engleske promenade, raskošnog cveća, tirkiznog mora. Nica je smeštena nedaleko do granice sa Italijom i predstavlja neraskidivu vezu između primorskih Alpa i plavetnila Sredozemnog mora. Ovo je grad gde će svaki posetilac pronaći nešto interesantno prema svojim afinitetima obzirom da grad vrvi od fenomenalnih mirisa lokalne kuhinje, očarava kulturno-istorijskim spomenicima koji svedoče o dugoj i burnoj istoriji na ovim prostorima, opušta zahvaljujući bujnom mediteranskom zelenilu, cveću, moru, prijatnom vazduhu u kom se oseti vrelina primorja i reska svežina Alpa.

 

Pre putovanja u Nicu upoznajte se sa interesantnim činjenicama koje će vam pomoći da ovaj grad bolje spoznate i doživite sve njegove lepote:

-          Grad je nastao u IV veku pre nove ere, kolonizacijom Grka, a ime duguje čuvenoj boginji pobede Niki.

-          Jedna građevina potpuno dominira gradom i nezaobilazna je tačka za sve turiste u Nici – to je hotel Negresco, delo Gustava Ajfela. Interesantna je ružičasta kupola za koju legenda kaže da je nastala po uzoru na poprsje žene u koju je Gustav bio zaljubljen. Ovaj hotel je ujedno i nastariji na prostoru Nice, otvoren davne 1913. godine.

-          Interesantno je da je ovaj grad jedan period u svojoj istoriji nosio naziv Pizza, u vreme okupacije od strane Italijana.

-          Prva turistička kretanja na ovim prostorima počela su u XIX veku, nekolicina bogatih je posećivala lepote Azurne obale i Nice, a danas čak 4 miliona putnika prošeta Anđeoskom rivijerom pored šljunkovite plaže ovog grada.

-          Brojni muzeji, ruska crkva u Nici, dvorac su svakako preporuka i zaista će učiniti da provedete jedan kvalitetan dan u ovom gradu.

Kan je nekada bio malo ribarsko selo koje je zbog svojih prirodnih lepota privuklo svetsku aristokratiju koja je faktički i razvila i izgradila ovo mesto u simbol luksuza, glamura, sjaja, bogatstva čitave Azurne obale. Preporučujemo da prošetate pored najluksuznije luke jahti u Francuskoj, plaže duge čak 2 km La Kroazet, upoznajte se i poslušajte interesantne priče o nastanku danas svetski poznatog filmskog festivala čija tradicija datira još od 1946. godine.

Ono što vam nudi program agencije Hedonic travel za proleće 2023 godine je Antib - grad koji je svoje istorijsko jezgro uspeo da očuva zahvaljujući zidinama kojima je okružen stari centar. Tu ćete doživeti pravi vremeplov i zakoračiti u neka davna vremena, ali osetiti i spoj sa modernim 21. vekom kroz brojne diskoteke, restorane, savremene hotele, kazina. Obala ovog grada zaista očarava  isprepletana prizorima šljunkovitih i peščanih predela, a ukoliko ste u potrazi za umetnošću i oduševljenjem ne propustite Pikasov muzej u Antibu koji nudi najveću kolekciju umetnina ovog slikara.

Idealno mesto za sam putovanje u proleće 2023 gde ćete svu radost, neizvesnost i magiju odbojavanja sekundi do ponoći i poklapanja kazaljki na satu doživeti u punom sjaju je Monte Karlo. Ovaj grad predstavlja sedište države Monako i jedan je od najbogatijih gradova na svetu. Interesantno je da ovaj status ima već godinama unazad iako se zvanično u ovom gradu ne plaćaju nikakvi porezi, ali zato neverovatnu zaradu i bogatstvo duguje brojnim luksuznim kazinima koji se nalaze u Monte Karlu. Bitna manifestacija koja se povezuje sa ovim gradom je čuvena trka Formule 1, jedna od najzahtevnijih za vozače, sa tradicijom još od 1929. godine.

Posle raskošne Azurne obale vodimo vas do jednog od najlepših gradova Italije - Milana uz upoznavanje neverovatnih prirodnih lepota gde se prepliću italijanski i švajcarski predeli i prizori, pročitajte putem linka: MILANO .

 

 

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.



* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama