Blog Vesti

| Informacije o ulasku u Egipat

Uslovi za ulazak u Egipat 2022

 

 

PREDMET: NOVI USLOVI – ULAZAK U EGIPAT - 25.05.2021.

 REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

 

Državljani Srbije mogu da uđu u Egipat.
- Za lica koja su revakcinisana nije neophodan PCR test, već je potrebno posedovati sertifikat o vakcinisanju sa QR kodom.
- Za lica koja nisu vakcinisana potreban je negativan PCR test sa QR kodom.


ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

R. Srbija i AR Egipat imaju vizni režim. Vizni režim se odnosi na nosioce običnih pasoša obe države, koji imaju pravo na ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriji AR Egipat do 90 dana.

Državljani R. Srbije dolaskom u turističke destinacije na teritoriji Egipta imaju mogućnost dobijanja turističkih viza pri dolasku na aerodrome u Hurgadi, Mars Alamu, Šarm el Šeiku i dr. Prilikom dolaska na aerodrom u Kairu preporučuje se pribavljanje ulaznih viza u DKP AR Egipta u Beogradu.

Nosiocima diplomatskih PI na osnovu primene reciprociteta nije potrebna ulazna viza.

Prekoračenje ovog roka se novčano kažnjava novčanom kaznom.

Prilikom unošenja i iznošenja novca potrebno je nadležnim carinskim organima prijaviti sume veće od 10.000 dolara.

KORISNE INFORMACIJE

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – AR Egipat vodu dobija desalinizacijom morske vode, ali postoje i prirodni izvori vode. Voda je bakteriološki ispravna, ali se preporučuje da se za piće koristi flaširana voda, dok se voda iz vodovoda može koristiti za tuširanje i ostale potrebe.
Svi hoteli imaju svoju medicinsku službu.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Bezbednosna situacija je relativno stabilna. Posebna pažnja se posvećuje turističkim destinacijama, imajući u vidu da je AR Egipat jedna od najposećenijih zemalja na svetu. Preko 30 miliona Egipćana je direktno ili indirektno uključeno u granu turizma (30% populacije Egipćana)

TRANSPORT – Međunarodni aerodromi na koje uglavnom dolaze naši građani su u Kairo, Hurgada, Aleksandrija, Mars Alam, Šarm el Šeik, Asuan.
Železnički transport je razvijen ali nije preporučljiv za korišćenje u turističke svrhe.
Putna mreža je izuzetno dobro razvijena. Svi delovi AR Egipta su povezani autoputevima. Saobraćaj u najvećim gradovima je haotičan, sa velikim gužvama, posebno u Kairu.
Državljani R. Srbije koji imaju regulisan privremeni ili stalni boravak u AR Egiptu, mogu da izvrše zamenu srpske vozačke dozvole za egipatsku dozvolu, bez obaveze polaganja vozačkog ispita.
Sankcionišu se sve vrste saobraćajnih prekršaja kao i u drugim zemljama.

OSTALO – Lokalna valuta je egipatska funta. Njena vrednost prema čvrstim valutama varira u zavisnosti od situacije na međunarodnom tržištu.
Karticama naših banaka: VisaElectron i MasterCard se mogu kupovati robe i plaćati usluge, kao i podizati gotovina iz automata. U svim slučajevima se zaračunava procenat za naknadu troškova.
Alkohol se može konzumirati samo na mestu gde je obezbeđena dozvola za njegovo točenje.

Kontakti:

Prilikom boravka u Egiptu, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Kairu, putem sledećeg kontakt telefona: +202 2736-0691 i elektronske adrese: konzul@serbiaeg.com i serbia@serbiaeg.com

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova R. Srbije, link: https://www.mfa.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/egipat

 

Državljanima Republike Srbije je omogućen ulazak na teritoriju Egipta po sledećim uslovima:

- Svim putnicima je neophodan negativan PCR test ne stariji od 48 sati, izdat na engleskom jeziku od strane državne institucije.

- Od 01.05.2021. godine za državljane Republike Srbije ponovo je neophodna viza za ulazak u Egipat.  Viza  košta  25  USD  i  plaća se na aedromu u Egiptu.

- Pre putovanja neophodno je popuniti formular odnosno health declaration i ovaj dokument se dobija u agenciji po rezervisanom aranžmanu.

- Za ulazak u Egipat neophodno je putno zdravljstveno osiguranje sa Covid dodatkom, odnosno dodatnom osiguranom sumom koja se odnosi na slučaj oboljevanja od virusa Covid-19.

- Trenutno je na snazi odluka o potrebnom PCR testu prilikom povratka u Srbiju (obezbeđeno testiranje u Hurgadi od 35 USD sa transferom do labaratorije)

Cena je  30 USD za test I 5  USD za transfer

- PUTNICI KOJI SU REVAKCINISANI NA COVID 19 U POVRATKU ULAZE U SRBIJU BEZ IKAKVIH USLOVA (nije potreban PCR test ni karantin).

 Pasoš mora da važi još minimum 6 meseci od  dana od datuma planiranog povratka u R.Srbiju.

 Navedeni uslovi važe za putnike od 6 godina starosti i više i na snazi su do daljnjeg.

Agencija ne snosi odgovornost i nije dužna upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno. Agencija ne može biti odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak granice.

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama