Evropski gradovi / 2021

| Etno selo Stanišići - Izlet

  ETNO SELO "STANIŠIĆI"

 SA POSETOM BIJELJINI

TERMIN: U PRIPREMI

         

Etno selo "STANIŠIĆI" izlet - raj na dohvat ruke po odličnim cenama
Na trećem kilometru od Bijeljine prema Pavlovića mostu, u srcu semberske ravnice, na površini od pet hektara, porodica Stanišić je izgradila Etno Selo "STANIŠIĆI"
Etno selo "Stanišići" osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. veka.
Etno Selo "STANIŠIĆI" je selo sa dvadesetak autentičnih drvenih kuća, mlekarom, vodenicom, kovačnicom, ambarom za žito, starim kućama i velikom gostinskom kućom, koji su preneti iz sela u opštini Vareš i sela sa planina Zvijezde i Romanije, iz susednih opština. U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće - brvnare sa pokućstvom koje im je vekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. U okviru kompleksa Etno Sela "Stanišići"  je hotel "Ras" jedinstvene arhitekture, hotel "Pirg" kategorije 5 zvezdica,  kao i Stanišići spa & wellness centar "Leonida". Možete posetiti i restoran Etno Sela "Stanišići" gde možete isprobati neke od specijaliteta tradicionalne kuhinje. 
Bosna i Hercegovina PCR test i korona?
Bosna i Hercegovina je i u ovim nestabilnim i nesigurnim vremenima otvorila svoje granice za turiste iz naše zemlje i omogućila bezbedan i prijatan boravak u svim svojim turističkim centrima. U Bosnu i Hercegovinu se može ući bez PCR testa, uz važeću ličnu kartu ili pasoš za odrasle osobe, dok je za maloletna lica obavezan pasoš za prelazak granice.
Ovde možete pogledati slike Etno Sela "Stanišići" 

 

PROGRAM PUTOVANJA: 

Polazak u 07h iz Beograda sa dogovorenog mesta. Putovanje do etno sela "Stanišići".  Ovaj jedinstven kompleks koji se rasprostire na površini od 15 hektara nudi mnogo toga za razgledanje i uživanje. Dok šetate popločanim kamenim stazama imaćete priliku da zavirite u neku od kuća iz vremena sa kraja 19. i početka 20. veka i da se na kratko vratite u prošlost... U etno selu ćete imati priliku da vidite i vodenicu, crkvu i mini zoo vrt. Da upotpunite doživljaj predlažemo vožnju električnim vozićem, koji će Vas provozati oko jezera, kroz tunel i preko mostova do Nojeve barke. Kada završite sa obilaskom predlažemo da obavezno isprobate neki od specijaliteta lokalne kuhinje u restoranima koji se svojim ambijentom savršeno uklapaju u kompleks. Nakon obilaska odlazak u Bijeljinu - jedan od najznačajnijih gradova Republike Srpske i središte Semberije. Slobodno vreme možete iskoristiti za posetu manastira Sv. Vasilija Ostroškog - čiji hram predstavlja arhitektonsko i umetničko delo visoke vrednosti za čiju su izgradnju angažovani najbolji neimari ovoga kraja, dok će svi ljubitelji šopinga moći da potraže nešto po svom ukusu u nekom od odlično snabdevenih tržnih centara kao što su Bijeljina City mall, Oktan tržni centar, Fortuna home... Nakon posete Bijeljini polazak za Srbiju i povratak u mesto polaska u kasnijim večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 1.250,00 dinara

                     

Cena aranžmana uključuje:

vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;

usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana;

troškovi organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne uključuje:

Međunarodno zdravstveno osiguranje

individualni troškovi i ostalo nepomenuto.

Način plaćanja:

akontacija 500,00 dinara prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 5 dana pred put.

 

NAPOMENE: Za prelazak granice je potrebna lična karta ili pasoš za punoletna lica, dok je za maloletna lica potreban pasoš.


Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku. Mole se putnici da vode računa o svojim  ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Organizator putovanja zadržava pravo izmene izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Raspored sedenja u autobusu se određuje po datumu prijave.

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije "Hedonic travel". Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cenovnik br.1 od 13.02.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije "Hedonic travel" usaglašeni sa standardima YUTA, OTP 89/2020 od 31.01.2020. god.


Google maps:
Latitude: 44.78434
Longitude: 19.27884

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 60 366 00 22 tel: +381 11 3 66 00 22
E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Javana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 18:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 800 50 10

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama