Italija

| MILANO - AKTUELNO

SEVERNA ITALIJA – MILANO

5 dana/2 noćenja

SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA:

1. Bergamo /Lago di Garda – Sirmione / Verona+TC Adigeo (35eur)

2. Švajcarska – Lugano + fabrika čokolade / Como (35eur)

Termini: 28.04 – 02.05.2023. god

MILANO - grad sinonim za italijansku modu i stil, šoping i prepoznatljiv ukus specijaliteta kuhinje. Milano je  grad impresivnih građevina i divnih istorijskih priča, najboljih pevača, grad sa pečatom najpoznatijih umetnika.

Uživajte u pogledu na predivnu Milansku katedralu – Duomo di Milano.

Šopingujte u galeriji Vittorio Emanuele II, odmorite sa pogledom na Teatro alla Scala.

Prošetajte dvorcem Sforza, i ne propustite crkvu santa Maria delle Grazie gde se na zidu trpezarije nalazi najpoznatije delo Leonarda da Vinčija „Tajna večera“.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.       Dan / PETAK 28.04.2023 – BEOGRAD

Okupljanje grupe u Beogradu, na dogovorenom mestu i u dogovoreno vreme.

Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

 2.       Dan  / SUBOTA 29.04.2023 – MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećih modnih dešavanja Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Viktor Emanuel II, Milanska skala... Slobodno vreme za individualne šetnje, posete znamenitostima i muzejima. U dogovoreno vreme polazak ka hotelu.  Smeštaj u hotel.  Noćenje.

 3.       Dan / NEDELJA 30.04.2023 – MILANO / BERGAMO / LAGO DI GARDA – SIRMIONE / VERONA / TC ADIGEO

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet. BERGAMO je najimpresivniji grad italijanske regije Lombardija, podeljen je na dava dela: gornji deo grada odiše istorijom i poznat je po spomenicima kulture i uskim ulicama, a donji deo grada je moderniji i dinamičniji… Poznati renesansni trg u srcu starog Bergama (Piazza Vecchia), jedan je od najlepših u Evropi. Vekovima je bio sedište gradske vlade. Odmah ćete primetiti kulu sa zvonom ili gradski toranj iz XIII veka koja se izdiže u nebo, mermernu fontanu, Palatu razuma (Palazzo della Ragione) iz XII veka i predivnu belu zgradu stare gradske skupštine u kojoj je danas gradska biblioteka... Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavljamo ka LAGO DI GARDA – SIRMIONE  biser jezera Garda. Glavni istorijskii simbol Sirmiona su Grotte di Catullo, to je lep primer rimskog privatnog zdanja otkriven u Severnoj Italiji (nije planiran grupni obilazak ruševina, isključivo individualni)...
Zamak Scaliger XIII vek, sa retkim primerom srednjevekovne luke, koju je koristilo brodovlje duždeva Scaliger. Crkva San Pietro in Mavino, izgrađena još za vrijeme Langobarda, obnovljena u XIV veku Ukrašena je freskama iz 13 – 16. Veka,  romanički zvonik  iz 1070. godine.
Crkva Santa Maria Maggiore (1400.) jednobrodna građevina s freskama iz XV veka... Kraće slobodno vreme za individualnu šetnju, nastavak puta ka VERONI grad najpoznatije ljubavi Romea i Julije, grad  impresivnih  zidina i trgova, prepun istorijskih zanimljivih priča. Razgled grada: Arena di Verona, trgovi Bra, Erbe, Signoria... Romeova i Julijina kuća... Kraće slobodno vreme za individualnu šetnju ido polaska u  TC ADIGEO  slobodno vreme za kupovinu u trajanju od 2h. Povratak u Milano. Noćenje.

 4.       Dan / PONEDELJAK 01.05.2023 – MILANO / ŠVAJCARSKA – LUGANO + fabrika čokolade /COMO

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet.

Švajcarska – Lugano  razgledanje grada: katedrala Sv. Lorenca, crkva Svete Marije od Andela iz XVI veka, Gradski park, vila Cani, Trg reforme... Slobodno vreme za individualno razgledanje grada do polaska u posetu fabrici čokolade nakon koje nastavljamo ka jezeru i gradu Como. Dolazak na obale jezera čijim lepotama su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao "najlepšim mestom na svetu, necim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote". Razgledanje centra grada: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Sv. Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine IV veka, vile Ðeni, Olmo, muzej Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma... a potom slobodno vreme i  šetnja obalskom promenadom uz mogućnost vožnje brodićem po najlepšem jezeru Evrope ( u zavisnosti od vremenskih uslova).

Polazak ka  Milanu  a zatima ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Italiju , Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

 5.       Dan / UTORAK 01.05.2023 – BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Nastavak ka Novom Pazaru sa usputnim stajanjima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA 189€ po osobi

SPECIJALNA CENA ZA ODREĐENI BROJ SOBA: 169€ po osobi

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
- Smeštaj u hotelu 3* i u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni)
- Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,           

- organizaciju povratnih transfera po programu
- Obilazak Milana
- Troškove ogranizacije putovanja 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:                                                                                                                 
 - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje –  PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI ),
- Boravišnu taksu - 2 eur dnevno po osobi                                                            
- Individualne troškove,            
- Fakultativne izlete,                                                         
- Doplata za jednokrevetnu sobu 50% od cene aranžmana

POSEBNI USLOVI ZA NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje sa učešćem od 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
Odloženo plaćanje na rate 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana ili administrativnom zabranom sa realizacijom do 20.06.2023.

– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

SPECIJALNE CENE ZA FAKULTATIVNE IZLETE:          

-Bergamo /Lago di Garda – Sirmione / Verona+TC Adigeo – 35eur

-Švajcarska – Lugano + fabrika čokolade / Como – 35 eur         

  • CENA KOMPLETA IZLETA SA UPLATOM PRILIKOM REZERVACIJE 60€  

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:  
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

NAPOMENE O SMEŠTAJU:      
Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj je  u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom. Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19 U ITALIJU:
Od 01.06. ukidaju se sve mere za ulazak u Italiju.          

NAPOMENE:
- Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.       
- Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.         
- Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.             
- Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.      
- Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
- Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.        
- Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.        
- Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.              
- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.       
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
- Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.         
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
- U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.      
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.   
- Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
- Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
- Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.              
- Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

PROGRAM JE RAĐEN ZA MINIMUM 50 PLATIVIH PUTNIKA.

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja HEDONIC TRAVEL, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. HEDONIC TRAVEL poseduje Licencu  OTP br. 103/2021. od 08.10.2021, uz Garanciju putovanja za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "TRIGLAV", a.d.o., Beograd , 011/3305100 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 7a, Beograd ili na mail: travel@triglav.rs, uz Polisu br. 470000054208 izdatu 01.10.2022, ugovorenu sa osiguravajućom kućom "TRIGLAV",a.d.o., Beograd.

Program broj 2 od 19.01.2023.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama