USKRS / 1. MAJ

| Ostrog - Budva - Trebinje Uskrs

4 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

PRAZNICI NA OSTROGU, CRNOGORSKOM PRIMORJU I TREBINJU

30. APRIL – 03. MAJ 2021 – Uskrs i Prvi maj Dan rada

OSTROG – PODGORICA - BUDVA – TREBINJE

BOKA KOTORSKA / KOTOR, PERAST, TIVAT, PORTO MONTENEGRO

sa posetama MANASTIRU TVRDOŠ i HERCEGOVAČKOJ GRAČANICI

BEZ PCR TESTA I UZ VAŽEĆU LIČNU KARTU! 

Ostrog, Budva i Trebinje za još jedno nezaboravno iskustvo, putovanje za Uskrs i Prvi maj na kom ćete zaboraviti na sve probleme uz zvuke talasa na crnogorskom primorju, prepustiti se atmosferi Mediterana, istraživanju istorijskih jezga gradova, izgubiti se u kontrastima i uzbudljivosti Trebinja, ali i pronaći spokoj i smirenje u manastiru Ostrog.
Manastir Ostrog
Prva stanica putnika agencije Hedonic je upravo manastir Vasilija Ostroškog i ovaj obilazak je od velikog značaja obzirom da pristižemo na liturgiju u jutarnjim časovima na Veliku Subotu uoči Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika. Manastir je osnovao Sveti Vasilije Čudotvorac u 17. veku koji je nakon njegove smrti ovde i sahranjen. Zbog svoje važnosti u hrišćanskom svetu i čuda koja se ovde dešavaju, putovanje do manastira Ostrog je hodočašće na koje kreću vernici različitih religija iz gotovo svih krajeva sveta.
Gde se nalazi Manastir Ostrog?
Manastir Ostrog se nalazi u opštini Danilovgrad u Crnog Gori. Izgrađen je u liticama stene i jedan od glavnih razloga izgradnje na ovako nepristupačnoj lokaciji je zaštita svetinje od prodora Turaka koji su dugo vladali ovim prostorima. Manastir i njegova lokacija predstavljaju istinsko isposničko mesto, a kao takvim ih je smatrao i sam Vasilije koji je i odabrao ovo uzvišenje u stenama sa pogledom na dolinu Bjelopavlića kao njegovo najskrivenije mesto za molitvu i duševni mir. Ostrog je danas podeljen na Donji manastir i Gornji manastir koji je počivalište Svetog Vasilija i gde iz stene raste čudotvorna vinova loza.
Donji manastir Ostrog
Donji manastir je nastao kao potreba za izgradnjom konaka gde će boraviti mladi monasi. U centru manastira nalazi se crkva Svete Trojice iz 18. veka izgrađena uz blagoslov crnogorskog mitropolita i Petra I Petrovića Njegoša.
Gornji manastir Ostrog
Gornji manastir datira iz 17. veka i sastoji se od crkve Vavedenja Presvete Bogorodice gde počivaju mošti sveca i crkve posvećene Svetom krstu. Oko crkava se nalazi veliko uređeno dvorište i konaci za monahe i sve one koji žele da provedu noć u manastiru.
Manastir Ostrog čuda
Čuda koja se dešavaju na tlu svete zemlje manastira su zaista neverovatna, jedinstvena i mnogobrojna. Jedno od najvećih čuda koje se desilo u 19. veku, a prepričava se i do danas je pad bebe sa litice manastira koja je ostala potpuno nepovređena. Sama lokacija manastira, u vertikalnoj steni, je takođe jedno od čuda obzirom da u godinama kada je građen nije postojalo adekvatno građevinarstvo koje bi moglo da izvede ovakav poduhvat. Poznato je da se dešavaju i priviđenja samog Vasilija, a poslednje se desilo 2015. godine u toku liturgije Amfilohija Radovića.
Da li ste znali priču o neaktiviranoj nemačkoj raketi? Naime, u toku II svetskog rata nemačka vojska je u toku bombardovanja manastira ispalila raketu koja je napravila samo izvesna oštećenja, zatim se raspala na dva dela i nikada nije eksplodirala. Kasnijim veštačenjem je utvrđeno da je raketa bila potpuno ispravna, ali se veruje da Vasilije Ostroški, osim što čuva sve one koji posete manastir, čuva i samu svetinju. Poznato je da narod dolazi sa brojnim problemima, sa bolesnom decom, zbog borbe sa tumorima i drugim teškim oboljenjima, nepokretni, slepi, zbog borbe sa sterilitetom, a nakon obilaska Ostroga i molitve čudom Vasilija Ostroškog ozdrave.
Grad Budva
Putovanje za Uskrs i Prvi maj nastavljamo putovanjem do Budve, možda najpopularnijem letovalištu Crnogorskog primorja. Budva je grad na obali Jadranskog mora, a turistički centar je na takozvanoj Budvanskoj rivijeri koja je popularna po peščanim plažama i odličnom noćnom životu. Grad Budva je administrativni centar ove regije koja još uključuje Bečiće i Petrovac, a u kojoj se nalaze i neki od najposećenijih primorskih hotela poput hotela Splendid, hotela Montenegro, hotel Budva na Slovenskoj plaži... Prvo utvrđenje na prostorima današnje Budve datira iz perioda od pre 2500 godina što Budvu svrstava u jedan od najstarijih gradova Jadrana.
Stari grad Budva: Glavne turističke atrakcije i znamenitosti se nalaze u zidinama starog grada venecijanske arhitekture. Za istoriju starog grada se vezuju i brojni zemljotresi koji su ga zadesili 1979. godine i koji su oštetili veliki broj kuća i građevina za čiju je rekonstrukciju zatim bilo potrebno čak 8 godina.
Kako je Budva dobila ime?
Za ime grada vezuje se legenda koja govori i o samom nastanku grada i za mitsku ličnost Kadma, osnivača Tebe.  Naime, putujući po mnogim grčkim polisima i generalno Mediteranu u starosti je sa porodicom na volovskoj zaprezi pristigao i na zemlju Enhelejaca gde je osnovao grad Bouthoe odnosno današnju Budvu. Po predanju Budva je dobila ime po volovima (u prevodu sa grčkog) kojima je njen osnivač pristigao na područje Budve.
Zanimljivosti o Budvi
-          Zbog svoje arhitekture često ćete čuti da Budvu nazivaju mini Dubrovnikom.
-          Slovenska plaža je glavna plaža grada i duga je oko 1600 metara.
-          Plaža Jaz je doživela veliku popularnost 2007. godine kada su upravo tu Rolling Stone-i održali svoj nastup.
-          Pored crnogorskog jezija italijanski je drugi najzastupljeniji u ovom gradu.
Nakon posete i uživanja u uličicama Budve iz lepota Mediterana ne odlazimo još uvek, jer nas dalje na našem putovanju čeka Boka Kotorska, Perast, Tivat i luksuz Porto Montenegra.
Trebinje
Živopisno Trebinje je grad u Republici Srpskoj. Prvi stanovnici ovog područja bili su Iliri, dok Sloveni naseljavaju područje Trebinja u 6. veku. Sve što je potrebno da znate o ovom gradu i njegovoj lepoti ne može stati u jedan tekst i prepričati se, jer sve ono što pročitate o gradu se ne može porediti sa osećajem svakog turiste kada stane na tlo grada i izgubi se u lepotama znamenitosti kojih je pregršt.
Gde se nalazi Trebinje?
Trebinje je smešteno na jugu Hercegovine, u dolini ispod planine Leotar. Zbog svoje lepote često ćete se susresti sa nazivom grad sunca Trebinje ili grad platana. Važni turistički primorski gradovi se nalaze veoma blizu Trebinja: Herceg Novi na 38km, a Dubrovnik na samo 27km.
Kulturne znamenitosti Trebinja
Najvažnije kulturno dešavanje godine su Dučićeve večeri poezije koje okuplja ličnosti regiona iz sveta poezije. Važno je istaći da je putovanje do Trebinje namenjeno svima koji žele da se potpuno opuste, daju sebi oduška, možda izaberu neki od izleta iz Trebinja i upoznaju grad sunca. Ttrebinje nudi Dom omladine, Narodnu biblioteku sa legatom Jovana Dučića, a Trebinje je takođe grad gde je snimljen i čuveni film Baron Ciganin. Trebinje je i rodni grad velikih imena i ličnosti, pomenutog Jovana Dučića, ali i Predraga Danilovića, Milana Gurovića, Dejana Bodiroge, braće Grbić i mnogih drugih.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (Petak, 30. April)  BEOGRAD

Polazak iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) oko 20.00h. Udobno noćno putovanje kroz Srbiju, prema Crnoj Gori, preko Zlatibora, Prijepolja i Kolašina, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti.

2. dan (Subota, 01. Maj) OSTROG – PODGORICA - BUDVA

Dolazak u OSTROG u jutarnjim časovima na Veliku subotu, uz prisustvo Svetoj liturgiji u gornjem manastiru. Poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog uz obilazak kompleksa, s prilikom da se doživi jedinstveni spokoj, ali i susret s poklonicima iz čitavog sveta. O čudima Svetog Vasilija postoje i pisana svedočanstva u obimnoj manastirskoj knjizi, gde su ispisane priče o izlečenjima i raznim drugim čudesima, a sve uz priliku da svako od nas molitvom, verom, ili makar unutrašnjim mirom i svojom posetom, doživi makar sebi drago prosvećenje, ili uspomenu. Nastavak putovanja do PODGORICE, glavnog i najvećeg grada Crne Gore. Uz panoramsku vožnju, upoznajemo moderne vizure grada i najčuvenije atrakcije, spomenike i znamenitosti, nakon čega sledi i obilazak Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja. Kraće slobodno vreme za uživanje u čarima grada, a potomsledi putovanje do BUDVE, uz veličanstvene panorame na obalu Jadranskog mora. Smeštaj u hotel u Budvi u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za uživanje u promenadi Budvanske rivijere, uz preporuku za posetu Starom gradu i otkrivanje svih mediteranskih čari. Noćenje.

3. dan (Nedelja, 02. Maj) BUDVA – PERAST – KOTOR – TIVAT/PORTO MONTENEGRO

Doručak i slobodno vreme za uživanje tokom Uskršnje nedelje na obali mora u Budvi, ili fakultativna poseta Boki Kotorskoj: Udobna panoramska vožnja uz obalu Jadrana i najčuvenijeg zaliva Crne Gore. Dolazak u jedno od najslikovitijih mesta Jadrana, čuveni PERAST, grad miljenik najvećih carstava kroz istoriju, sedište omiljene pomorske škole Petra Velikog i mesto gde krišom odsedaju poznate holivudske zvezde. Kraće slobodno vreme u Perastu, uz pogled na legendarna ostrvca Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela. Odlazak u KOTOR, uz udobnu vožnju zalivom i šetnju Starim gradom, ambijentima koji su pod zaštitom UNESCO-a kao Svetska kulturna baština. Živopisna atmosfera i autentične ulice grada idealni su za uživanje u slobodnom vremenu, gde godinama unazad uživaju turisti tokom krstarenja Mediteranom. Polazak ka TIVTU i poseta ovom malom lučkom gradu uz obilazak spektakularne moderne luke PORTO MONTENEGRO, raju hedonista, ljubitelja luksuza i carstvom ambijenata za popularne selfi/story momente. Nakon slobodnog vremena, u popodnevnim satima povratak u Budvu i slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (Ponedeljak, 03. Maj) BUDVA – TREBINJE BEOGRAD             

Odmah nakon doručka sledi odjava iz smeštaja i jutarnje putovanje do obližnje BiH i TREBINJA i slobodno vreme u ovom predivnom gradu na obali Trebišnjice, ili fakultativna poseta manastiru Tvrdoš, Hercegovačkoj Gračanici i obilazak centra Trebinja u pratnji vodiča - Poseta MANASTIRU TVRDOŠ sa obilaskom crkve u kojoj se zamonašio Sveti Vasilije Ostroški, kao i vinskog podruma i manastirskog kompleksa. Prilika za poklonjenje relikviji - desnoj ruci Jelene Anžujske. Povratak za Trebinje i poseta brdu iznad grada sa neodoljivom panoramom i crkvom HERCEGOVAČKOM GRAČANICOM, mestom gde je sahranjen pesnik Jovan Dučić. Kraća pešačka tura kroz sam centar Trebinja: Upoznavanje sa lokalnim znamenitostima – Gradski park, Trg pesnika sa spomenicima, pravoslavna crkva, Trg platana i Trg slobode, hotel Platani, tvrđava Kastel sa svojim kapijama i džamijom, Anđelkina kapija, mostovi preko Trebišnjice i dr. Nakon slobodnog vremena, u popodnevnim satima povratak ka Srbiji i putovanje preko Bileće, doline Sutjeske i Drine, preko Višegrada, sa prigodnim pauzama za predah. Povratak u kasnim noćnim satima.

Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 89€

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Hotelu Oaza 4* u Budvi
 • smeštaj u 1/2, 1/3 i 1/1 sobama
 • obilazak manastira Ostrog i Podgorice.
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke I religijske objekte
 • Fakultativni izleti - obilazak Kotora, Perasta, Tivta i Porto Montenegra - 15 €, Manastir Tvrdoš, Hercegovačka Gračanica i šetnja Trebinjem - 5 €  (Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 30 prijavljenih putnika)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 40 €
 • Gradsku turističku taksu u iznosu od 2 € – plaća se na licu mesta, na recepciji objekta

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20. u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

OPIS HOTELA:

HOTEL „OAZA 4*“, Budva www.oaza.co.me

Hotel se nalazi na 50m od plaže i marine za jahte, na 150m od Starog grada u Budvi i 50m od Slovenske plaže. 

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 89/2020 od 31.01.2020. god.

 

 


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 60 366 00 22 tel: +381 11 3 66 00 22
E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Javana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 18:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 800 50 10

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama