Poklonička putovanja

| Ostrog

Pokloničko putovanje na Ostrog

Beograd – Manastir Dajbabe - Hram Vaskrsenja Hristovog Podgorica - Manastir Ždrebaonik - Ostrog - Morača - Mileševa - Beograd

12.03.2021 - 14.03.2021.

09.04.2021 - 11.04.2021.

10.05.2021 - 12.05.2021.

 

POKLONJENJE MANASTIRU OSTROG
Sveta Zemlja skupa i daleka, Sveta Gora čudna muška monaška država u koju ne mogu devojčice ni žene, a iz Ostroga blagi i dobri Svetac Vasilije Ostroški raširenih ruku priziva i dočekuje sve: žene i muškarce, stare i mlade, zdrave i bolesne, srećne i nesrećne, loše i dobre, tužne i žalosne, siromašne i bogate... Ne traži ništa a daje sve: zdravlje, sreću, radost, plemenitost, duhovno bogatstvo i sve najlepše što se poželeti može.
Pokloničko putovanje do manastira Ostrog je, bez sumnje, jedno od najposećenijih putovanja, a sam manastir pod planinom Ostroška greda je najveća hrišćanska svetinja našeg kontinenta u koju dolaze poklonici i vernici pravoslavne, rimokatoličke, protestantske i islamske veroispovesti. Putovanje do Ostroga 2021 iz Beograda, uz mogućnost noćenja pod svetim nebom Ostroga ili u Donjem konaku manastira po veoma pristupačnoj ceni. 
Svetac pomaže svima. Ne gleda u krštenicu, diplomu, nacionalnost, boju kože, pol i uzrast. O tome postoje svedočanstva u debeloj manastirskoj knjizi u kojoj su ispisana čuda Svetog Vasilija Ostroškog i brojni živi svedoci koji su isceljeni od najtežih neizlečivih bolesti telesne oduzetosti i kancera. Širom sveta, od Aljaske do Australije, veliki broj dece sa imenima Vasilisa i Vasilije, prenose slavu svoga Sveca, čije su molitve pred Bogom izlečile neplodnost njihovih roditelja.
Zapisani utisci dosadašnjih poklonika, koji su svima dostupni u agenciji, najvernije svedoče da ovo putovanje i noćenje pod Ostrogom, nije ništa drugo do nezaboravni hadžiluk ispunjen duhovnom i bogoslužbenom radošću, od polaska do povratka u Beograd koji nudi jedinstvena iskustva ssa Ostroga. Poklonici krenu brižni i opterećeni, a vrate se svojoj kući radosni i rasterećeni. Pored ostroškog manastira u programu pokloničkog putovanja su i druge svetinje koje usput posećujemo i kojima se poklanjamo.
Poklanjamo se, zato što hodočašće u Ostrog i drugim svetinjama nije „turistička tura“, jer po istinitoj reči Svetog Vladike Nikolaja: „To nisu samo spomenici kulture i umetnosti, već su to žive svetinje narodne, bogomolje i narodni suzarnici... To nisu mrtve i hladne ploče, no nešto živo i uvek sveto, i uvek novo koliko i staro... To su ognjišta duhovna na kojima narodna duša i dan danas, kao i uvek, želi da se sretne sa Živim Bogom. I baš blagodareći takvom narodnom shvatanju naših hramova, nevidljive sile nebeske stvarno dolaze u živi dodir sa dušama ljudi koji u njih dolaze i koji se u njima mole“.
Pogledajte slike manastira Ostrog.

 

1. dan 12.03.2021 - Beograd

Polazak iz Beograda u 22:00 h iz Beograda. Lagana noćna vožnja sa planiranim pauzama za predah.

2. dan 13.03.2021 – Dajbabe - Hram Hristovog Vaskrsenja Podgorica - Manastir Ždrebaonik - Ostrog

Dolazak u manastir Dajbabe u ranim jutarnjim satima. Manastir Dajbabe posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice, neobičnog je položaja, a najveća svetinja nalazi se u pećini u kojoj su položene mošti Svetog Simeona Dajbabskog. Sveti Simeon bio je savremenik Svetog Justina Ćelijskog kojeg je još za života Ava Justin nazivao velikim svetiteljem. Nakon poklonjenja moštima Svetog Simeona, odlazak u Podgoricu u Hram Hristovog Vaskrsenja. Poklonjenje senima mitropolita Amfilohija, pauza za kafu i doručak. Odlazak u manastir Ždrebaonik. Manastir Ždrebaonik posvećen je Svetom Arhangelu Mihailu i čuvar je moštiju Svetog Arsenija Sremca, naslednika Svetog Save na čiju je glavu Sveti Sava lično položio svoje ruke hirotonišući Svetog Arsenija za naslednika. Poklonjenje moštima svetitelja, kraći odmor i nastavak puta za Ostrog. Dolazak na Ostrog u popodnevnim časovima. Poklonjenje moštima Sv.Vasilija Ostroškog, učešće u večernjem bogosluženju, molitva. 

3. dan 14.03.2021 - Ostrog - Morača - Mileševa - Beograd

Učešće u jutarnjem bogosluženju i liturgiji. Nakon liturgije polazak za Beograd, lagana vožnja sa predviđenim pauzama.  Odlazak u manastir Moraču koji je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice dok se u porti manastira nalazi i crkva posvećena Svetom Nikolaju Mirlikijskom. Kraći predah u manastirskom okruženju i nastavak puta. Odlazak u manastir Mileševa. Manastir Mileševa posvećen je Vaznesenju Gospodnjem, a prepoznatljiv je po fresci Belog Anđela koja krasi i većinu naših domova. Poklonjenje moštima, ruci Svetog Save koja se, po predanju, čuva u manastiru. Povratak za Beograd uz planirane pauze. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

Cena: 4000 din

Aranžman obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge stručnog vodiča.
  • Agencijske usluge.
  • Turističku taxu u Crnoj Gori 

Aranžman ne obuhvata:

  • Osiguranje lica za vreme puta i boravka u inostranstvu /Travel Insurance
  • Noćenje u donjem konaku (5€ - plaćanje na licu mesta)

Način plaćanja

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre putovanja
  • 40% odmah, ostatak na dve mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna.

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Hedonic Travel", licenca OTP 89/2020 izdata 31.01.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 

 


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 366 44 55 tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Javana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 18:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 800 50 10

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama