Jesenja putovanja 2022

| SARAJEVO - u pripremi

SARAJEVO 2021.

DATUM:

Fakultativno: VRELO BOSNE, MOSTAR I JABLANICA, BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA

2 noćenje / 5 dana / autobusom

Asocijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i raja. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče i uvek isto pitanje – jel Sarajevo gdje je nekad bilo… A onda Trebević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke… Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama…

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN,  BEOGRAD
Polazak iz Beograda u večernjim satima sa parking Sava Centra (savska strana kod okretnice 27E – Staro sajmište). Vožnja kroz Srbiju, preko Šapca, Loznice, Zvornika. Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN,  SARAJEVO – VRELO BOSNE (fakultativno)
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča koji će Vam dočarati život sarajevske čaršije i “raje” kao i istoiju Sarajeva. Obilazak Većnice grada sa pričom o nastanku i razvoju Sarajeva kroz sve epohe njegove istorije. Šetnja kroz čuvenu Baščaršiju, ulica Kazandžiluk gde možete videti stare zanate i njihovu porodičnu vezu kroz generacije potomaka koji se i danas time bave. Kratko zadržavanje ispred Sebilja - nekadašnjeg epicentra grada. Obilazak stare pravoslavne crkve koja se prvi put spominje u spisima 1539. god, a koja je izgrađena na temelju ranohrišćanske crkve iz V veka. Nastavak šenje kroz Baščaršiju: priča o Gazi-Husrev begovoj džamiji, Sahat kuli, mestu susretu kultura – East meeting west, jevrejskom kvartu i njihovom značaju za grad Sarajevo. Pešačku turu završavamo pričama o Katedrali Srca Isusova, Saborne crkve i na kraju mesto sarajevskog atentata. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Posle 15h smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, SARAJEVO – JABLANICA I MOSTAR (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Jablanicu i Mostar. Jablanica je mala opština poznata kao nezaobilazna tačka u okviru hercegovačke ture. Po Jablanici je nazvano i jedno od najvećih veštačkih jezera u Bosni i Hercegovini – Jablaničko jezero. U Jablanici se odigrala najznačajnija bitka tokom Drugog svetskog rata, Bitka za ranjenike, o kojoj svedoče spomenici u samom centru mesta – železni most na reci Neretvi, koji će uskoro biti rekonstruisan i dostupan za posete, kao i muzejski kompleks „Bitka za ranjenike“. Nakon dolaska u Mostar posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN, SARAJEVO – BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA (fakultativno)
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Bosanskih piramida. Bosanska dolina piramida je najveći svetski kompleks piramidalnih građevina. Sastoji se od nekoliko piramida od kojih je najveća Bosanska piramida Sunca (Visočica) koja je s visinom od više od 220 metara, znatno viša čak i od čuvene Keopsove piramide. Nakon dolaska u Dolinu piramide, sledi odlazak do Belvederea, mesta odakle se pruža idealan pogled na Piramidu Sunca i odakle je moguće napraviti najlepše fotografije ovog objekta. Zatim sledi odlazak do podzemnog lavirinta “Ravne” koji se sastoji od mreže podzemnih tunela i prostorija. Tuneli su osvetljeni, a prosečna visina je oko 2 metra. Uređeni deo tunela za turističke posete se prostire na dužini od oko 850 metara. Temperatura vazduha je konstantna tokom cele godine i iznosi oko 12°C tako da je neophodno imati adekvatnu odeću. Prava vrednost tunela je u zabeleženim vrednostima poput visoke koncentracije negativnih jona i originalne Šumanove rezonance od 7,83 Hz koji omogućavaju da se u toku boravka vaše telo revitalizira, kako fizički tako i mentalno. Nakon poseta lavirintu sledi odlazak do Piramide Sunca. Ovo je najstarija i najveća piramida u svetu. Poseta uključuje obilazak arheoloških iskopina na severnoj strani piramide, gde se mogu videti površinski blokovi rađeni od sintetičkog (geopolimernog) betona koji su otkriveni ispod sloja zemlje i vegetacije. Nakon obilaska, povratak u Sarajevo. Polazak u popodnevnim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN,  BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA


 
 

DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
doplata za 1/1 sobu 50€ (isključivo na upit)
doplata za dodatno sedište u autobusu 50€ (isključivo na upit)
dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust  15€ na cenu aranžmana
ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

•prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

•smeštaj u hotelu Grand 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto)

•razgledanje Sarajeva u pratnji vodiča

•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

•putno zdravstveno osiguranje 

•individualne troškove – nepomenute usluge

•fakultativne izlete

NAČIN PLAĆANJA

•30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pred putovanje 

•platnim karticama VISA, DINA,  MASTER CARD

•na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 3 meseca nakon putovanja – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje

•karticama Poštanske štedionice do 6 jednakih mesečnih rata

•putem administrativne zabrane na 3 mesečne rate

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju):

VRELO BOSNE (uključena ulaznica) 5€, IZLET DO JABLANICE I MOSTARA 25€,  IZLET U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA (odlazak do Belverderea, obilazak tunela Ravne i obilazak Piramide Sunca) 25€.
OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA OVAJ IZLET U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE TOKOM PUTOVANJA

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA - OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA

GRAND HOTEL SARAJEVO 3* www.hotelgrand.com

Hotel Grand 3* smešten je na oko 250 metara od Glavne železničke stanice u Sarajevu i na oko 3 km od istorijske Baščaršije. U okviru hotela na raspolaganju su recepcija, restoran, konferencijska sala… Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa mogućnošću pomoćnog ležaja, opremljene TV, TWC, internetom (ograničene brzine)...  Usluga: noćenje sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola.

Uz program Putovanja Sarajevo važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Hedonic travel , Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP  103/2021 , kategorija  licence A  sa brojem polise : 470000049561.


 
telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama