Turska letovanje 2023 Turska autobusom Kušadasi | Letovanje

| Kušadasi | Letovanje

Kušadasi je letovalište na obali Egejskog mora koje već godinama unazad zbog svojih prirodnih lepota i bogate istorije privlači turiste iz celog sveta. Priprada takozvanoj Egejskoj regiji na kojoj se pored Kušadasija ističe i interesantan Sarimsakli.

Poznato je da postojanje Kušadasija datira još od perioda antičkog doba. Tokom istorije bio je osvajan od strane mnogih vojnika i trgovaca i sa svakim novim narodom na ovim prostorima menjao je i ime. Od XV veka je turski primorski grad (danas nastanjen sa oko 50.000 stanovnika) i od tada nosi današnje moderno ime Kušadasi. Kušadasi u bukvalnom prevodu znači „ostrvo ptica“ i za taj naziv može da zahvali ostrvu u centru grada, koje je jedno od ključnih simbola ovog mesta.

Prirodne lepote ovog letovališta su svakako najzaslužnije za njegovu poziciju na svetskoj mapi turizma. Neke od najlepših plaža čitave Egejske rivijere nalaze se baš u neposrednoj blizi Kušadasija, a kao najpoznatije izdvajaju se Long beach i Ladies beach na kojima su smešteni i neki od najpoznatijih povoljnih hotelskih smeštajnih kapaciteta.

Long beach je plaža koja zasigurno ostavlja najjači utisak na gotovo sve posetioce Kušadasija. Nalazi se na 6km južno od centra Kušadasija, a sama plaža je dugačka 18km. Ukoliko ste ljubitelj buđenja uz pogled na more preporučujemo da odaberete neki od hotela po last minute cenama i tako budete na samo nekoliko koraka od ove prelepe peščane plaže. S druge strane, možete biti smešteni i u nekom od gradskih hotela, blizu centra, svih događaja i dobro poznatog noćnog provoda, a do plaže Long beach svakodnevno i veoma lako doći dolmušima koji voze turiste tokom celog dana.

Ladies beach je dosta bliža centru Kušadasija, manja i uža od prethodno pomenute, ali jedna od plaža sa najčistojom vodom u regiji Kušadasija. Prekirivena je peskom, ležaljkama i suncobranima, okružena brojnim prodavnicama i tavernama.

Put do Kušadasija je pravo uživaje zahvaljujući modernim turističkim autobusima Hedonic travel i odličnim turskim putevima. Poseban utisak putovanja svakako je prelazak trajektom preko Dardanela.

Pored letnjih prijatnih šetnji centrom mesta, uživanja na najkvalitetnijim plažama, upoznavanja turske kulture i hrane, odmora u kvalitetnim hotelima sa privlačnim first minute popustima i atraktivnim last minute ponudama, regiju Kušadasija možete upoznati i kroz brojne izlete. Izdvaja se nacionalni park Milli, antički grad Efes, Pamukale i još mnogo toga što će vaše leto 2019 učiniti zabavnim i nezaboravnim.

| Kušadasi | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama