Srbija Srbija | Putovanja

| Banat

БАНАТ – шкрипа ђерма и багремов лад

2 дана / 1 ноћење у Кикинди

DATUM   U PRIPREMI

МЕЛЕНЦИ – НОВО МИЛОШЕВО – СРПСКА ЦРЊА – КИКИНДА – МОКРИН – СЕНТА

Овај пут драгим људима пошаљите разгледнице из средњег Баната. Војводина је од давнина била предео посебне лепоте и сентимента. Предео на коме се живи у складу са природом. Некада је била мост између Оријента и Европе, a данас премошћава Балкан и Средњу Европу. Управо ово је учинило да се некада негостољубив, мочварни простор људским радом култивише и претвори у земљу 'леба, сунцокрета и винограда, земљу птица, трске, река и дрвених чамаца, земљу ветрењача, коња, салаша и тамбуре. Војводина је овим мотивим инспирисала сликаре и песнике па су се њени предели пронашли у скикама Шумановића и Коњовића, у песмама Мике Антића и Звонка Богдана. На овом путу бићемо у прилици да видимо ветрењачу која као какав џин стоји у банатској равници, да се шетамо обалом сланог језера, да замислимо луксуз војвођанских двораца и декаденцију племићких породица, да слушамо о песницима, сликарима и њиховим музама, да чујемо како живе сове и мамути, да се забавимо уз бегеш, прим и бас прим тамбуре. Пењаћемо се на торњеве да сагледамо неизмерну равницну и након тога шетаћемо поред, у песми опеваних, чамаца на Тиси.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота) Полазак из Ужица (Градски стадион) око 4.30 часова ујутро, из Чачка (“Еко“ пумпа на магистрали, пркеопута Роде) око 5.30 часова, потом из Београда око 8 часова (Сајам), и из Новог Сада у 9.30 часова (Жел.станица/локомотива). Путовање ка Зрењанину. Путешествије започињемо обиласком ветрењаче код Меленаца – џина који је некада са четири крила и снагом ветра млео брашно за најукуснију 'лебац, а данас представља јединствен споменик архитектуре. Први предах направићемо у малој бањи Русанди која се налази у парку борова, багрема и липе на обали истоименог језера. Након кафице следи шетња до обале сланог језера Русанда које је, како мештани кажу, једини остатак Панонског мора. Кратка вожња до Новог Милошева. Следи обилазак некдашњег имања племићке породице Карачоњи. У бившем житном магацину, у три изложбене сале, представљен је живот у Банату у 18. и 19. веку. Настављамо вожњу на крајњи исток наше земље где ћемо у Српској Црњи слушати причу о Ђури Јакшићу и најпознатијем портрету српског сликаства, чујвеној „Девојци у плавом“. Настављамо вожњу до Кикинде - банатске престонице где најпре обилазимо јединствен споменик архитектуре - Сувачу, млин чије су каменове покретали коњи, а служио је за млевење пшенице, паприке, па чак и бибера. Након тога започињемо пешачки обилазак центра града кроз који се упознајемо са градитељским наслеђем 18. и 19. век. Следи посета Музеју града у коме се чува један од најкомплетијих скелета мамута у Европи – чувена Кика. Након шетње, смештај у хотел. Слободно време предах. Увече факултативни одлазак на организовану забаву где ћемо се у опуштеној атмосфери, са добром храном и квалитетним винима забавити уз звуке тамбуре. Повратак у хотел. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Доручак од 7.30 часова. Одјава из хотела до 9 часова. Слободно време у Кикинди за индивидуалне активности, или полазак на факултативни излет. Вожња до оближњег села Мокрин - родног места Мике Антића и Раше Попова. Мокрин је надалеко познат и по Туцанијади - такмичењу у туцању Васкршњим јајима и Гусанијади - првенству у борби гусана. По доласку упознавање са историјом знаменитог села којe је изнедрила два песника. Разгледање сеоске цркве са импозантним барконим олтаром Теодора Иилића Чешљара. Одлазак у етно кућу „Ђерам“, војвођанску оазу мира и спокоја где време стоји а природа уређује живот. Ручак у дивном амбијенту салаша. Полазак за Сенту. По доласку упознавање са историјом града, значајним градским личностима и архитектонским остварењима: здање Градске куће (обилазак свечане скупштинске сале), споменик Стевану Сремцу, споменик Јовану Ђорђевићу, Градски парк, Сенћанска гимназија... Следи обилазак спомен - видиковац Сенћанске битке са макетом која приказује битку (димензја 2 x 2 метра, са преко 2000 фигура), војном опремом из времена битке, аутентичним списима и географским картама. У просторији на самом врху торња, налази се и оригинални механизам сата на торњу. Погледом са 50 метара висине доживећемо панораму Сенте оивичену током Тисе која пресеца панонски пејзаж. Слободно време за кафу и колач или шетњу кејом. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ДОМ УЧЕНИКА „НИКОЛА ВОЈВОДИЋ“ 2*, Кикинда http://dukikinda.edu.rs/usluge/

Дом ученика средњих школа „Никола Војводић“ је нов, савремено опремљен објекат, смештен у мирном делу Кикинде, недалеко од центра града. Собе су распоређене на три спрата у двокреветним и трокреветним собама. Све собе имају терасу и купатило, ТВ, и клима уређај. У савремено опремљеној кухињи раде кувари са искуством и по HАCCP стандардима припремају храну за госте. Смештај располаже рестораном, салом за састанке, спортским тренима. На 300 метара од Дома налази се „Старо језеро“ са уређеном трим-стазом, шеталиштем, мини голф тереном, столовима и роштиљима, што га чини идеалним природним окружењем за одмор и рекреацију поред воде. Споменик природе „Велики парк“ или како га Кикинђани називају „Бландаш“, наслања се на Дом и са уређеном трим-стазом и столетним стаблима представља праву оазу за шетњу и опуштање.

 

 

 

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Subagent Hedonic Travel d.o.o.,Gavrila Principa 52, Beograd. matični broj 17038001, Licenca broj: OTP 89/2020

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА


За полазак из Београда и Новог Сада


        Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Излет у Мокрин са посетом етно-комплексу „Ђерам“ и ручком
 • Улазнице за посету: Градском музеју и старом млину-Сувача у Кикинди, завичајном музеју „Котарка“ Ново Милешево, градској кући и видиковцу у Сенти, родној кући Ђуре Јакшића у Српској Црњи
 • Свечану вечеру са музиком у ресторану у Кикинди


За полазак из Ужица, Чачка и Крагујевца

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • 1 ноћење са доручком (континентални-класичан начин услуживања) у дому ученика у Кикинди
 • смештај у двокреветне и трокреветне собе са купатилом (собе су једноставно опремљене, углавном са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича (без улазница)
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

         Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Опционе, факултативне, додатне услуге, уколико нису резервисане и плаћене у агенцији

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-   Излет у Мокрин са посетом етно-комплексу „Ђерам“ и ручком: 2.000 динара

-   Улазнице потребне у Новом Милошеву, Кикинди, Српској Црњи и Сенти: 800 динара

-   Вечеру са тамбурашима у аутентичном ресторану у Кикинди: 2.500 динара

Srbija | Putovanja

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama