Srbija Srbija | Putovanja

| Rajac i Ravna Gora

РАЈАЦ – РАВНА ГОРА

2 ДАНА АУТОБУСОМ / 1 НОЋЕЊЕ НА РАЈЦУ

DATUM U PRIPREMI

САВИНАЦ - КОШТУНИЋИ – РАВНА ГОРА - РАЈАЦ – СЛАВКОВИЦА – БАЊА ВРУЈЦИ - СТРУГАНИК

Иако многи мисле како је Рајац засебна планина у Србији, то није тако, јер му недостају неке од карактеристика како би се дефинисао планином, него је део планинског система Сувобора, и представља предео изузетних одлика. Један дивни бисер у ниски Србије, са бескрајним ливадама, питомим брежуљцима, лепим селима... Право место да се нахране гладне душе... Ту су и приче, а оне се готово све везују за славну Колубарску битку која се управо водила на овом потезу. Чудесна прича о 1300 каплара неће никога оставити равнодушнима. Малена Славковица са фантастичном црквом, етно село Коштунићи са вештачким језером и могућношћу купања у летњим месецима, чист планински ваздух, у свему ћете томе уживати на овом кратком, али изузетно лепом путовању. Уживећемо се у ону праву, аутентичну Србију, видети шта људска идеја може да створи, и како се из љубави према Србији праве чуда, дивне дрвене колибе - вајати Рајских конака, и етно села Коштунићи, вратиће нас у нека давна времена... на овом путовању чућете и дивну причу о Вилхелмини Мини Караџић у сеоцу Савинац где је ћерка нашег Вука сахрањена. Наша историја је пуна контраверзи, тако је и са периодом историје Другог светског рата, где је понајвише код нас Срба изазвана дилема око два покрета, Партизанског и Равногорског покрета. Свакако, још увек обавијена велом тајне, покушаћемо да на Равној гори испричамо верзије приче, а на сваком од нас ће бити да своја уверења поткрепи, или доведе у сумњу. Верујемо да ће Вам се прича свидети. Добродошли на Рајац!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота) Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива) и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање аутопутем „Милош Велики“. Искључење са аутопута код петље Таково, и одлазак до села Шарани и засеока Савинац смештеног у идиличном крајолику. Обилазак цркве Светог Саве на Савинцу која представља прву задужбину кнеза Милоша Обреновића из 1819. године. У порти цркве је сахрањена Мина Вукомановић Караџић, ћерка Вука Стефановића Караџића о којој ћемо чути једну веома интересантну причу. Наставак путовања крај чувеног Таковског грма крај којег је подигнут Други Српски устанак. Одлазак до средишта Сувобора и посета еко селу Коштунићи. У самом срцу дивног сувоборског села Коштунићи налази се туристичко рекреативни центар „Момчило Чековић“ који располаже са два ресторана, смештајним објектима у виду вајата, чардака и необичних каца, односно овај центар представља читаво једно мало насеље са кућицама необичног облика. Комплексом доминира језеро које се природно напаја од једне планинске речице, те се у летњим месецима, слободно може користити за купање. Ту су још и спортски терени за тенис, одбојку на песку, кошарку, фудбал... А за најмлађе, ту је и дечије игралиште. Прави мали еко рај. Слободно време за уживање, ручак, освежење... Одлазак до оближње Равне горе и посета цркви Светог Ђорђа, као и разгледање споменика ђенералу Дражи Михајловићу. Чудесне приче о Равногорском покрету, сумњама, веровањима, могућим истинама и контраверзама... Наставак путовања до Рајца, и смештај у одмаралиште „Колубара“. Одмор. Опциона вечера. Ноћење.

2. дан путовања (недеља) Доручак од 7.30 часова. Одјава из соба до 9 часова. Заједничка шетња до споменика коси, заштитном знаку Рајца, и чувене Рајачке косидбе, најпосећеније манифестације на Рајцу. Прекопута овог споменика налази се леп конак, седиште планинарског друштва, а у непосредној близини се налази и прелепи споменик 1300 каплара, посвећен јунацима Колубарске битке. Ко су били ти каплари, како су се задесили на стратишту, какво херојство су исказали током саме битке? То ћете сазнати на Рајцу, и надасве ћете се изненадити чудесном причом. Такође, причаћемо и о самој Колубарској битки, нашим војводама, и свиме што је задесило Србију пре, током, и после ове велике битке која се и данас изучава на свим војним академијама света. Потом следи лепа пешачка тура до водопада Црквине који се налази недалеко од села Славковица. Овај мали водопад излази у танком млазу из једне веће стеновите вертикале, и након неколико метара свог пада преко маховином обраслих стена, завршава свој пад у виру, и потом поток наставља тихо да тече кроз бујну шумску вегетацију... Око 12 часова, полазак ка сеоцу Славковица где ћемо обићи дивну цркву Светог Преображења. Црква је саграђена 1875. године, и припада Епархији ваљевској Српске православне цркве. Наставак путовања до прелепе бање Врујци. Предах за ручак и уживање у благодетима бање, а потом одлазак до оближњег Струганика у којем ћемо посетити родну кућу војводе Живојина Мишића. Испричаћемо дивну причу о овој људини, великом јунаку Великог рата, невероватном стратегу, и пре свега заиста невероватном човеку. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ОДМАРАЛИШТЕ „КОЛУБАРА“, Рајац

Одмаралиште се налази у централном делу Рајца, предела изузетних одлика. Састоји се од три смештајна објекта са трокреветним и четворокреветним студијама (трокреветни се могу користити као двокреветни), од којих сваки поседује своје купатило, малу кухињицу, Тв и централно грејање. Оброци се служе у ресторанском делу одмаралишта, класичан начин послуживања за столом. Скроман смештај, али пријатан.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Subagent Hedonic Travel d.o.o.,Gavrila Principa 52, Beograd. matični broj 17038001, Licenca broj: OTP 89/2020ЦЕНА ПУТОВАЊА


Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема )
 • 1 ноћење са доручком (доручак, класичан начин послуживања) у одмаралишту „Колубара“ на Рајцу
 • смештај у двокреветне и трокреветне собе са купатилом (собе су једноставно опремљене, углавном са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Улазнице за еко село Коштунићи и родну кућу Живојина Мишића
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

Све остале не поменуте услуге

 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.300 динара
 • Доплата за опциону вечеру у одмаралишту – 700 динара (пријава и плаћање, обавезни у агенцији)
Srbija | Putovanja

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama