Srbija Srbija | Putovanja

| Subotica, Palić, Ludoš

СУБОТИЦА, САЛАШИ,ПАЛИЋ, ЛУДОШ

2 ДАНА / 1 НОЋЕЊЕ

                                                                                  DATUM U PRIPREMI

КЕЛЕБИЈА – СУБОТИЦА – ЛУДОШКО ЈЕЗЕРО – ПАЛИЋ

Овај пут драгим људима пошаљите разгледнице са севера наше земље. Војводина је од давнина била предео посебне лепоте и сентимента. Предео на коме се живи у складу са природом. Некада је била мост између Оријента и Европе, a данас премошћава Балкан и Средњу Европу. Управо ово је учинило да се некада негостољубив, мочварни простор људским радом култивише и претвори у земљу 'леба, сунцокрета и винограда, земљу птица, трске, река и дрвених чамаца, земљу ветрењача, коња, салаша и тамбуре. Војводина је овим мотивим инспирисала сликаре и песнике па су се њени предели пронашли у скикама Шумановића и Коњовића, у песмама Мике Антића и Звонка Богдана. Путешествије започињемо обиласком ергеле коња Келебија. Племенита раса коња Липицанера броји преко 60 грла на овом прелепом имању. Имаћемо прилику да видимо коње који јуре из задовољства и да се труцкамо на фијакерима. У нашем насевернијем граду упознаћемо се на несвакидашњим културним наслеђем изграђеним у стилу чувене мађарске сецесије, а када падне ноћ у опуштеној атмосфери, са добром храном и квалитетним винима забавити уз бегеш, прим и бас прим тамбуре. Сутрадан идемо у разгледање два језера, Лудошког - чија лепота се огледа у његовој нетакнутој природи, и Палићког где човек читав један век својим радом и умећем улепшава језерску обалу и прави од ње место уживања и доколице. За крај нас чека посета величанственој винарији Звонко Богдан усидреној у мору својих винограда на источној обали Палићког језера.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)  Полазак из Ужица (Градски стадион) око 4.30 часова ујутро, из Чачка (“Еко“ пумпа на магистрали, пркеопута Роде) око 5.30 часова, потом из Београда око 8 часова (Сајам), и из Новог Сада у 9.30 часова (Жел.станица/локомотива). Путовање на север Бачке ка селу Келебија. Обилазак комплекса „Мајур“ који обухвата површину од преко 20 хектара, и који се састоји од ресторана, хотелског објекта, и дивне ергеле Келебија. Комплексом доминирају објекти грађени у панонском стилу око којих се простиру травњаци, цветне леје и дуги дрвореди. У пространим падоцима видећемо расне липицанере који се узгајају и тренирају за запрежне спортове и дресурно јахање. Посетићемо Музеј кочија. Храбрији могу да се опробају у јахању, а хедонисти да се провозају кочијама кроз ергелу. Након обиласка следи кратка вожња до Суботице - града који има 200 имена, кроз историју дуго времена на граници регија и држава. Започињемо обилазак бајковите архитектуре центра града: Фрањевачке цркве Светог Миховила, Градске кућепалате Микше ДеметераСинагоге, Гимназије, Катедрале Свете Терезије Авилске, Градског трга са Плавом фонтаном, Народног позоришта, Рајхлове палате и православног храма Светог Вазнесења. Након шетње смештај у хотел. Слободно време предах. Увече факултативни одлазак на организовану забаву у аутентичном амбијенту бачког салаша са вечером и тамбурашким оркестром који ће нам музиком сликати војвођански пејзаж са мотивима баргема, трске, чамаца, тамбуре, вина и коња... Повратак у хотел. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Доручак од 7.30 часова. Одјава из хотела до 9 часова. Слободно време у Суботици за индивидуалне активности, или полазак на факултативни излет. Вожња до специјалног природног резервата Лудошко језеро. Необичног изгледа и лепоте, језеро представља мозаик отворених водених површина и високих тршћака који су дом великом броју птица. Следи обилазак језера у складу са његовим статусом заштите, пешице са водичем-чуваром источном стазом дугом 2 километра. Шетаћемо несвакидашњим, умирујућим равничарским пејзажем са плавим воденим огледалима у раму од трске и шаши, окружени птицама. Након шетње кратка вожња ка Палићу, некадашњој аустроугаској монденској бањи чија је изградња почела далеке 1904. године. По доласку следи упознавање са основним карактеристикама језера које је према легенди настало од суза. Затим полазимо у разгледање Великог парка са лепим грађевинама подигнутим у стилу мађарске сецесије: зграда Поште, Водоторањ, хотел Парк, хотел Језеро, Велика тераса, Музички павиљон, плаве вазе, спомен чесма, Женски штранд, вила Багојвар, вила Конен... Слободно време до повратака за посету зоолошком врту, вожњу катамараном, чамцима, вожњу бициклом око језера, или једноставно уживање у шетњи парком. Факултативна посета оближњој ексклузивној винарији Звонко Богдан. Обилазак винарије уз дегустацију вина са песка и закуску. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 •  
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.
 •  

ОПИС СМЕШТАЈА:

ХОТЕЛ „ПБГ“ 2*/3*, Суботица https://www.pbghotel.co.rs/ или сличан

Хотел се налази у централном делу града, на свега 5 минута хода од историјског центра Суботице. Скроман објекат категорије 2*/3*, са рецепцијом, салоном за послужење доручка (самопослуживање – „шведски сто“), бежичном интернет везом. Собе су скромне и пристојне, мале, али удобне. Све поседују купатило и Тв.

 

 

 

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Subagent Hedonic Travel d.o.o.,Gavrila Principa 52, Beograd. matični broj 17038001, Licenca broj: OTP 89/2020

 

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА


За полазак из Београда и Новог Сада


        Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Посета комплексу „Мајур“ у Келебији са обиласком ергеле и посетом Музеју кочија
 • Улазнице за посету Градском музеју у Градској кући у Суботици, и за Синагогу у Суботици
 • Свечану вечеру у ресторану на салашу на северу Бачке
 • Излет до Лудашког и Палићког језера, са таксом за резерват природе Лудашко језеро
 • Посета винарији „Звонко Богдан“ код Палилића са дегустацијом вина и малом закуском

7.300,00 динара

За полазак из Ужица, Чачка и Крагујевца

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • 1 ноћење са доручком (континентални-класичан начин услуживања) у хотелу са 2*/3* у Суботици или околини
 • смештај у двокреветне и трокреветне собе са купатилом (собе су једноставно опремљене, углавном са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича (без улазница)
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

     Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Опционе, факултативне, додатне услуге, уколико нису резервисане и плаћене у агенцији

   На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-   Посета комплексу „Мајур“ у Келебији са улазницом, обиласком ергеле и Музеја кочија: 800 динара

-   Улазнице потребне у Суботици (Градска кућа и Синагога): 400 динара

-   Вечеру са тамбурашима на неком од салаша на северу Бачке: 2.500 динара

-   Излет са обиласком Лудашког и Палићког језера према програму: 1.000 динара

-   Посета винарији „Звонко Богдан“ са дегустацијом вина и малом закуском: 1.500 динара

Srbija | Putovanja

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama