Srbija Srbija | Putovanja

| Šumadija - predeo slikan čajem

ШУМАДИЈА – ПРЕДЕО СЛИКАН ЧАЈЕМ

2 дана / 1 ноћење у Врњачкој Бањи

U PRIPREMI

КРАГУЈЕВАЦ – ЛЕВАЧ - ВРЊАЧКА БАЊА - КРУШЕВАЦ

 

Неко је некада, и негде написао „Шумадија је предео сликан чајем“, и био је у праву… То је предео сликан срцем, јер и јесте срце наше лепе земље Србије. А шта је то Шумадијски чај, е о томе би већ требали све да знате... Осликаван вековима, а вредне руке шумадинаца обликовале су њену душу… Шумадија, заталасана, раскошна, песмом опевана… Земља опанака, валовитих брда, плодних долина, срдачних домаћина… На овом нашем путешествију можда ћемо посетити већ добро знане дестинације, али покушаћемо да их представимо на другачији начин… Наше путешествије ће нас одвести до шумадијске престонице, града Крагујевца. Били сте већ? Вероватно, али дозволите да Вам овај град мало другачије представимо. Обавезно морамо чути шта шуморе Шумарице, отићи до капије Левча у околико Крагујевца где ћемо посетити један дивни манастир крај којег је Ђура Јакшић направио своју чувену песму „На Липару“. Потом одлазимо до по многима најлепше бање Србије, наравно Врњачке бање. Те је и изабрасмо због тога да нам буде место починка… Ту ћемо се засладити у чувеној Швајцарији, прошетати се до моста љубави, уживати у парковима… У повратку нас чека град Крушевац, средњовековна Лазарева престоница. Испричаћемо лепу причу о кнезу Лазару, и припремама за Косовски бој. Лепо путовање којим ћемо још више заволети нашу Србијицу. Добро нам дошли пријатељи!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (БАС – Аутобуска станица). Путовање Путовање аутопутем преко Баточине до шумадинске престонице, Крагујевца. По доласку следи посета спомен парку „Крагујевачки октобар“, односно Шумарицама, подигнутом на месту страдања великог броја Крагујевчана на самом почетку окупације у Другом светском рату (21.октобар 1941.). У Шумарицама је стрељано преко 3000 недужних људи, међу којима и преко 300 ученика чувене Крагујевачке гимназије. Обићићемо споменик стрељаним ђацима гимназије крај којег стоји један крајпуташ на којем пише „ја и данас држим час“; потом споменик „пупољак“ посвећен стрељаним дечацима, чистачима ципела, и на крају ћемо посетити меморијални музеј „21. Октобар“ који чува сећање на овај стравични догађај. Одлазак до историјског центра Крагујевца који је познат под именом „Милошев венац“. На венцу се налазе најзначајнији објекти изграђени у периоду када је Крагујевац био прва српска престоница под управом кнеза Милоша Обреновића. Сам дворски комплекс кнеза Милоша није сачуван, али сачувано је неколико изузетних архитектонских примерака из овог раздобља, попут Амиџиног конака, конака кнеза Михаила, зграда Крагујевачке гимназије, Народно позориште „Јоаким Вујић“,… Следи слободно време за шетњу и предах. Полазак ка Левчу, у песмама опеваном крају Шумадије. Пролазимо поред водопада „Бук“, који је највиши у Шумадији, потом поред воденице старе више векова на реци Ждраљици, и кроз клисуру речице Медне. Посета манастиру Липар. На темељима старе цркве 1936. године подигнута је нова манастирска црква посвећена Светом великомученику Георгију, у народу позната и као батаљена црква што је архаични израз за напуштена црква. Њу су својим средствима и добротворним радом сазидали мештани. Још се памти боравак Ђуре Јакшића у овом манастиру крај којег је написао своју чувену песму „На Липару“. У интересантном сеоцу Горња Сабанта (тур.“сабах“ – „зора“), посетићемо домаћинство „Кочин конак“. Овај дивни објекат пружа незаборавне погледе на левачке пејзаже, а сјајни домаћини ће се потрудити да нам направе прави угођај. Планиран је, опционо, ручак, а сви посетиоци могу у продавници конака да купе домаће производе (сир, кајмак, ракију, вино, мед, џемове, слатко...). Одлазак у Врњачку бању и смештај у хотел у поподневним часовима. Слободно време за индивидуалне активности. У 20 часова опциони одлазак на вечеру са музичким програмом и забавом. Повратак у хотел до 23 часа. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Доручак од 8.30 часова. Одјава из соба. Полазак у организовани обилазак бање. Шетња прелепим бањским парком у којем се налази тзв. Римски бунар, потом одлазак до чувеног Моста љубави који чува сећање на једну лепу причу која је инспирисала и нашу велику песникињу Десанку Максимовић да напише песму „Чежња“. Слободно време за кафицу и колач у чувеној Швајцарији. Полазак из бање у 13 часова. Краћа вожња до Крушевца. По доласку, обилазак остатака Лазаревог града уз интересантну причу о кнезу Лазару и данима који су претходили боју на Косову. Причаћемо наравно и о настанку чудесне Лазареве песме… Обићићемо и знамениту цркву Лазарицу, а потом ћемо се прошетати до центра града којег краси један од најмонументалнијих споменика у нашој земљи, споменик Косовским јунацима. Следи слободно време. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ХОТЕЛ „ДАНИЦА“ 2**, Врњачка бања   http://danica.vagres.rs/index.php/en/ или сличан

Хотел се налази у мирном делу Врњачке бање, изнад Липовачке реке, окружен храстовом шумом, на само 300 метара аод „Белог извора“ и око 900 метара од строгог центра бање. Хотелски садржаји и смештајни капацитет су скромни, о чему најбоље говори категорија објекта! Хотел располаже са рестораном у којем се послужује доручак („шведски сто“), аперитив бар у склопу ресторану, малу рецепцију, малу рекреациону салу. Собе су стандард категорије и веома ску скромно опремљене. Све собе садрже купатило са тушем и феном за косу, телевизор, клима уређај, бежични интернет, централно грејање.

 

 

 

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Subagent Hedonic Travel d.o.o.,Gavrila Principa 52, Beograd. matični broj 17038001, Licenca broj: OTP 89/2020

 

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА      Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Улазница за спомен парк Шумарице и Музеј „21.октобар“ у Крагујевцу
 • Посета и ручак у Кочином конаку у Левчу
 • Свечану вечеру у ресторану у Врњачкој бањи

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • 1 ноћење са доручком (континентални-класичан начин услуживања ) у хотелу са 2/3* у Врњачкој бањи
 • смештај у двокреветне, трокреветне или четворокреветне собе са купатилом (собе су различите структуре, свакако без неког великог комфора! Углавном су собе са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

      Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Опционе, факултативне, додатне услуге, уколико нису резервисане и плаћене у агенцији

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-   Улазнице за спомен парк Шумарице са Музејом „21.октобар“ у Крагујевцу: 400 динара

-   Вечера у националном ресторану у Врњачкој бањи са музичким програмом: 2.500 динара

-   Посета и ручак у Кочином конаку у Левчу: 1.800 динара

Srbija | Putovanja

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama