Albanija

| ALBANIJA-DRAČ - u pripremi

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

MAGIJA NA DREVNOJ OBALI JADRANSKOG MORA

DATUM: U PRIPREMI

DRAČ – SKADAR – ROZAFA –BERAT – KROJA – TIRANA

 

Jedinstvena prilika da se dašak prvih letnjih uživanja najromantičnije doživi na obali veličanstveno plavog Jadranskog mora. Najlepša i najduža plaža Albanije, drevna luka i čuveno letovalište, idilična priroda i nacionalni parkovi, slikovita stara mesta sa bogatstvom tradicije, boja, kuture, starih zanata i folkora, čuveni trgovi, spomenici i znamenitosti, sve to i neodoljiva prilika za kupanjem u morskim talasima na plažama koje osvajaju na prvi pogled. Prilika za magiju u skrivenoj i neverovatnoj lepoti gradova koji su i našu istoriju učinili vrednom sečanja. Najlepša mesta i gradovi Albanije i putovanje za koje vam je potrebna samo lična karta, lepa želja i puna baterija mobilnog telefona spremnog za fotografisanje.

Program putovanja:

1. dan - BEOGRAD

Polazak iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) oko __.__h. Udobno večernje i noćno putovanje kroz centralnu Srbiju, kroz Kosovo i Metohiju, prema Albaniji, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti. Putovanje se najvećim delom odvija savremenijim auto-putevima, uz apsolutnu bezbednost i udobnost.

2. dan - SKADAR– DRAČ

Dolazak u Albaniju i na obalu Jadranskog mora u jutarnjim satima i poseta drevnom SKADRU. Upoznavanje sa veličanstvenim jezerom, čuvenim gradom i njegovim orijantalno-balkanskim centrom i znamenitostima – a potom slobodno vreme, ili fakultativni izlet – Poseta tvrđavi ROZAFA, prilika da se na autentičnom mestu čuje i doživi legenda po kojoj je i nastala čuvena srpska narodna pesma „Zidanje Skadra na Bojani“. Prizori i pogledi koji ostavljaju bez daha. Nakon obilaska tvrđave (koji uključuje i 300 metara dug uspon), sledi predah, pa nastavak udobnog putovanja prema jugu i Draču, kroz postojbinu Skender-bega i predele bogate panoramama i divnim pričama iz davnina. Dolazak u DRAČ u ranim popodnevnim satima, smeštaj u hotel i slobodno vreme, ili fakultativni izlet - Pešačka večernja tura kroz Drač, s obilaskom lokalnih znamenitosti – stare zidine, crkve i džamije, Venecijanska kula, Hadrijanov amfitetar, trgovi i glavna ulica Epidamn i dr.

Slobodno vreme i noćenje

3. dan - DRAČ– BERAT - TIRANA

Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Drača, ili fakultativni izlet– BERAT i TIRANA.

BERAT je jedno od najlepših i najslikovitijih mesta u Albaniji. Udobna vožnja ka unutrašnjosti i poseta mestu koje sve osvaja lepotom i pričama. Berat je grad muzej, pod zaštitom je UNESCO-a, i obiluje čarobnim ambijentima. Nekada nazivan Svetigrad, pa čak i Beograd, ovo mesto je spoj istorije i neodoljivog folklora. Definitivno najlepši dodir sa iskonskom Albanijom, uz ukuse rakije i domaće kafe. Tvrđava, tekija, stare crkve, kafanice, stari most i radnje, samo su neke od mnogih slika grada koga nazivaju „gradom hiljadu prozora“. Nakon obilaska Berata udobno putovanje prema TIRANI. Prestonica Albanije je moderan grad s prostranim trgovima i sjajnim šopingom. Nakon kraćeg putovanja do Tirane, sledi panoramska vožnja kroz grad i upoznavanje s lokalnim znamenitostima – Trg Skenderbega sa čuvenom statuetom heroja, Opera, Nacionalni istorijski muzej, Narodna banka, Palata kulture, Džamija Ethem Beja i druge, hrišćanska svetilišta, toranj sa satom, parkovi i šetališta. Sledi prigodno slobodno vreme za uživanje i šoping u magičnoj Tirani.

Povratak u Drač i hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme i noćenje

4. dan - DRAČ –KROJA           

Doručak. Odjava iz hotela i smeštaja do 11h, a u međuvremenu predlog da se slobodno vreme posveti obilasku Drača, ili fakultativnom izletu – poseta drevnoj KROJI.

Kraće udobno putovanje do obližnjeKROJE, koja je sam kulturni centar Albanije i najlepši dodir s prošlošću i prirodom. Nakon panoramskih razgledanja, poseta Starom bazaru i centru , uz laganu uzbrdo šetnju divnim kaldrmisanim ulicama, pokraj starih radnji, Skenderbegovog muzeja, galerija, taverni i kafana.

Povratak u Drač u popodnevnim satima, a potom sledi putovanje i povratak za Srbiju.

5. dan - BEOGRAD            

Povratak u Srbiju i dolazak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim satima.

Kraj putovanja.

Cena aranžmana:

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u hotelu Metropolis palace u Draču
 • smeštaj u 3*
 • obilazak centra Skadra
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje, religijske i druge turističke objekte
 • Fakultativni izleti - Obilazak tvrđave Rozafa u Skadru - 10 €, Obilazak Drača -5 €, Obilazak Berata i Tirane - 25 €, Obilazak Kroje - 15 €(Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 35 prijavljenih putnika)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €
 • Gradsku turističku taksu u iznosu od 2 € - plaća se u agenciji.

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Metropolis palace" 3* “, Drač (ili sličan)

Lokacija: Hotel Metropolis Palace *** nalazi se u Draču, udaljen je 5km od centra grada i oko 200 metara od plaže.

Sobe: Hotel raspolaže sa 63 sobe. Sve sobe sadrže klima uređaj, LCD TV, wifi internet, frižider, kupatilo i balkon.

Hotelski sadrzaj: U sklopu hotela nalazi se: bazen, pool bar, kafeterija, restoran, slastičarna, konferencijska sala, besplatan wi-fi i internet u sobama, parking.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 89/2020 od 31.01.2020. god.

 

 


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama