Albanija

| ALBANIJA - SARANDA - u pripremi

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

ALBANSKA RIVIJERA - MIHOLJSKO LETO I KUPANJE NA JONSKOM MORU

SARANDA – ĐIROKASTRA – BUTRINT – KSAMIL

Period boravka: 30. april – 4. maj 2022 / Prvi maj


Albanija i Saranda su tu da ulepšaju miholjsko leto. Uželeli ste se putovanja, mirisa mora, zvukova talasa, mediteranske atmosfere? Spakujte se za kratak i uzbudljiv produženi vikend sa agencijom Hedonic travel. Albanija i Albanska rivijera srdačno i ove jeseni dočekuju turiste i putnike naše agenije. Albansko primorje nam je veoma blizu, bez gužvi u turističkim mestima i ono što je veoma važno znati - granice su otvorene.
Albanija je država na jugu Balkana koja je donedavno bila mistična i nepoznata našim putnicima, ali u poslednje vreme doživljava ekspanziju pojavom sve većeg interesovanja turista iz Srbije za otkrivanje lepota i ove zemlje u našem okruženju. Albanska obala izlazi na na dva mora, Jadransko i Jonsko sa više od 400 kilometara netaknute prioblane prirode. Jonski deo mora koji pripada Albaniji se smatra za jedan od najlepših, najzelenijih i sa izuzetnom čistoćom mora.
Turizam u Albaniji
Albanija je zemlja koja sve više ulaže u svoju ponudu sa ciljem što većeg broja zadovoljnih turista koji će na adekvatan način biti ugošćeni i upoznati sa prirodnim i kultuno-istorijskim znamenitostima ove regije. Za samo nekoliko poslednjih godina na Albanskoj rivijeri je izgrađeno na stotine novih smeštajnih kapaciteta. Plaže su uređene, usluga je na visokom nivou, poboljšana je kompletna potrebna turistička infrastruktura u turističkim mestima. Na mapi turizma Albanije apsolutni favoriti među turistima su Drač i Saranda.
Saranda
Saranda
je apsolutni favorit svih posetilaca primorja Albanije, smeštena je na obali Jonskog mora tik uz granicu sa Grčkom. Ovaj primorski grad će svaki turista napustiti zadovoljan, odmoran i nasmejan, jer će tokom boravka u Sarandi uživati na uređenim plažama, mirisu stabala limuna i maslina koja se nalaze po čitavom gradu, šetalištu, kafićima i restoranima i u pogledu na ostrvo Krf koje se nalazi tačno preko puta ovog letovališta. Ono što posebno ističe Sarandu na mapi turizma Albanije je izuzetan spomenik prirode - Modro oko odnosno 18 izvora vode koji izviru iz kraškog tla. Izvori se nalaze 25 kilometara od Sarande i svaki sekund proveden u lepoti ove intenzivne plave vode će zasigurno ostati u najlepšem sećanju svakog putnika.
Albanija vikend putovanje
Na putovanje ka lepotama Albanije polazimo 23. septembra i u nekoliko zajedničkih dana upoznajemo najlepše od ove zemlje što smo odarali za vas. Đirokastra je naše prvo odredište i jedno od najslikovitijih mesta na Balkanu. Albanija je zemlja potpunih kontrasta, modernog i tradicionalnog, zemlja običaja, religije, folklora, kao i oronulih kuća iz otomanskog perioda, ali i modernih lux vila,a sve to ćete doživeti baš u Đirokastri smeštenoj u unutrašnjosti juga Albanije. Pored već pomenute Sarande, veoma je važno istaći i gradić Ksamil za koji ćete često čuti naziv evropska egzotična destinacija. Ksamil je od Sarande udaljen oko 15 minuta vožnje i smešten je odmah uz nacionalni park Butrinit.
Uslovi za ulazak u Albaniju
Putnici iz Republike Srbije mogu potpuno neometano i bez ikakvih dodatnih uslova ući na teritojesenjeg putovanja možete neometano vratiti svim svojim svakodnevnim aktivnostima i poslu. Granica se prelazi na osnovu važeće lične karte za lica starija od 18 godina dok maloletne osobe moraju posedovati validan pasoš i izvod iz matične kjnige rodjenih sa slikom overen kod notara.

Program putovanja:

1. dan (Četvrtak)  BEOGRAD
Polazak iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) u popodnevnim satima. Udobno noćno putovanje kroz centralnu Srbiju, prema Albaniji, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti. Putovanje se najvećim delom odvija savremenijim auto-putevima, uz apsolutnu bezbednost i udobnost.

2. dan (Petak) ĐIROKASTRA - SARANDA
Dolazak u prepodnevnim satima u gradić ĐIROKASTRA, jedno od najslikovitijih mesta na Balkanu. Grad gde nastaju možda najlepše fotografije prepune tradicije, boja, folklora. Upisan kao deo Svetske kulturne baštine UNESCO-a, Đirokastra još od 12. veka predstavlja najlepšu tajnu ovih krajeva. Kameni grad s tvrđavom, trgovačke ulice prepune ćilimima i predmetima nastalim u radnjama starih zanata, slikovite kuće, možda lepše i od onih u Ohridu ili Metsovu.

Slobodno vreme, a potom nastavak udobnog putovanja prema jugu Albanije i Sarandi. Dolazak u omiljeno mediteransko letovalište u ranim popodnevnim časovima. SARANDA je najpopularnije letovalište Albanije, naročito među stranim turistima, omiljeno zbog toplog mora, predivne klime i krajolika. Vrlo povoljne cene po restoranima i zanimljiva ukusna gastronomska ponuda. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. 

3. dan (Subota,) SARANDA - BUTRINT - KSAMIL
Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativni izleti – Poseta Ksamilu, ili poseta Ksamilu i nacionalnom parku Butrint.

Odlazak do Ksamila, a putnici koji žele da posete i nacionalni park Butrint nastaviće zajedničko putovanje do pomenutih prirodnih lepota, a kasnije ćemo ih vratiti uživanju u plažama Ksamila.

BUTRINT  je još jedan albanski grad pod zaštitom UNESCO-a, sa neopisivo zanimljivim antičkim lokalitetima i onim iz doba Vizantije. Od starog amfiteatra, preko ostataka bazilika i zamkova, Butrint je pravi Biser zanimljive istorije ovog podneblja. Okolinu grada krasi Nacionalni park sa velikim brojem jezera i močvara, a tu je i prelepi Ksamil gde se kriju najlepše plaže Albanije. Beli pesak, kristalno providno plavo more i pogled na nedaleko udaljeni grčki Krf.  U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel u Sarandu, slobodno vreme i noćenje.

4. dan (Nedelja) SARANDA - BEOGRAD
Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativno krstarenje vodama Jonskog mora – Idilična plovidba najlepšim delom obale Albanije s pogledima na kršovite severne obale ostrva Krf, ali i na lagune i uvale oko Ksamila, koje su vekovima bile poprište brojnih bitaka Mlečana, Romejaca, Normana i drugih, u nadi za osvajanjem ove, možda najvažnije obale Balkana. Nakon fakultativnog krstarenja sledi napuštanja hotela i udobno putovanje ka severu zemlje, a u pravcu Srbije.

5. dan (Ponedeljak) - BEOGRAD
Povratak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Kraj programa. 

 

OVDE PROČITAJTE NAŠE ISKUSTVO IZ ALBANIJE

 

Cena aranžmana: 89€ po osobi

 

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Hotelu Erdano 3* u Sarandi
 • smeštaj u 1/2, 1/3 i 1/1 sobama
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje, religijske i druge turističke objekte
 • Fakultativni izleti – Ksamil - 5€, Poseta Butrintu i Ksamilu - 15 €, Krstarenje vodama Jonskog mora - 15€ (Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 30 prijavljenih putnika)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40€
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50€

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.
NAPOMENA U VEZI COVID 19 i PCR testova - Za ulazak u Republiku Albaniju nije potrebno posedovati negativan PCR test. Prilikom povratka u Republiku Srbiju iz Albanije nisu propisane nikakve mere karantina niti testiranja. Državna granica se može preću iz važeću ličnu kartu ili pasoš za osobe starije od 18 godina, dok je za maloletna lica obavezan pasoš.

OPIS HOTELA U PONUDI:
Hotel Erdano 3*, Saranda

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR HEDONIC TRAVEL d.o.o  zadržava pravo korekcije cena usled promena na  monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 103/2020 od 08.10.2021. godine.

                                                                                                              Cenovnik  br. 1  od  14.03.2022.
telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama