Italija

| SEVERNA ITALIJA - 2 nocenja - CENA - 15.999,00 din

SEVERNA ITALIJA

 5 dana / autobusom / 2 noćenja

Italija je država na jugu Evrope koja pleni svojom neodoljivom lepotom ispada u jednu od najatraktivnijih evropskih destinacija. Tamo se, kao nigde drugde, savršeno uklapaju romantični pejzaži, arhitektura, umetnost,moda, muzika i tradicionalna mediteranska kuhinja. Venecija- jedinstven grad,bogate istorije, neuporediv sa bilo kojim drugim, čija stvarnost nadmašuje maštu i najvećih zanesenjaka, bogata zlatom, a još bogatija slavom. Najlepšim gradom na svetu su bili inspirisani i u njemu stvaralibrojniumetnici: Belini, Tintoreto, Veroneze, Ticijan, Petrarka, Gete, Dikens, Vivaldi, Vagner… Venecija pleni šarmom iz vremenamoćne Mletačke Republike, ispresecana sa oko 170 kanala, preko kojih se prostireviše od 400 mostova spajajući 118 ostrva, na milionima sada već okamenjenih balvana. “Nevesta Jadrana”, koja vekovima prkosi moru i plimi, poziva Vas u trodnevnu posetu. U atmosferi ispunjenom umetnošću i glamurom istražujtešetajućiživopisnim ulicama, kupite sebi masku, opustite se u bašti nekog kafea uz tipični koktel “Bellini” ili se provozajte njenim kanalima gondolom uz romantičnu pesmu gondolijera.

Venecijanski Bijenale umetnosti je najstarija svetska izložba umetnosti koja se od 1895. godine, uz manje prekide, održava svake druge godine na prostoru Vrtova bijenala (Giardini), Arsenala (Arsenale) i ostalim izložbenim prostorima u gradu. Ove godine, jubilarno 60. Bijenale u Veneciji, predstavlja radove više od 330 umetnika na centralnoj izložbi pod nazivom “Stranci svuda”, uz 88 nacionalnih paviljona, među kojima su prisutne izemlje sa prostora bivše Jugoslavije. Srbiju ove godine predstavlja umetnik Aleksandar Denić. Trodnevni boravak uVeneciji omogućava obilazak svih izložbenih prostora 60.Bijenala umetnosti, kao i posetemuzejima, galerijama, crkvama …

FAKULTATIVNO: VENECIJA – BIJENALE UMETNOSTI 2024 I OSTRVA LAGUNE

Obilazak grada sa vodičem na srpskom jeziku je uključen u cenu. Fakultativno se obilaze ostrva lagune: Murano, Burano, Torčelo – panoramski i Venecija.

TERMIN

HOTEL

SPECIJALNA CENA PO OSOBI

26.08. – 30.08.

Hotel 3*

15.999,00din

 
1.     DAN ponedeljak / BEOGRAD

Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) oko 20h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

 2.     DAN utorak / CAVALLINO –VENECIJA (fakultativno) - LIDO DI JESOLO okolina (Noventa di Piave, Oderzo, Conegliano, Noale, Brugnera, Zane...)

Dolazak u Cavallino u ranim jutarnjim satima. Fakultativni odlazak do lukePunta Sabbioni i vožnja brodićem do “Kraljice Mediterana” - Venecije. Poseta gradu “krilatog lava” započinje sa mesta čija je lepota toliko neobična i zasenjujuća da se ljudska čula nikada ne mogu dovoljno nadiviti i načuditi – Riva Slovena i Trg Svetog Marka. Upoznaćemo najpoznatije građevine nekadašnje Mletačke republike: Duždevu palatu, “most uzdaha”, Crkvu Svetog Marka sa replikom čuvenih antičkih konja, biblioteku Marčijanu, kovnicunovca,  velelepni zvonik – najviši toranjsa kojeg se vidi čitava laguna, astronomski sat, kafe “Florijan”… Sledi šetnja kroz lavirinte centralnog gradskog jezgra do kanala Grande i najstarijeg mosta Ponte Rialto. Slobodno vreme za individualno uživanje u gradu ili posetu jubilarnom 60. Bijenalu umetnosti u Veneciji. U kasnim popodnevnim satimapovratak brodićem u luku Punta Sabioni, a zatimodlazak do mesta u okolini Lido di Jesola/Noventa di Piave, Oderzo… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 3.     DAN sreda / LIDO DI JESOLO okolina (Noventa di Piave, Oderzo, Conegliano, Noale, Brugnera, Zane ...)/  CAVALLINO – MURANO, BURANO I TORČELO (fakultativno) – VENECIJA (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili organizovana vožnja do luke Punta Sabioni.  Za one koje su se odlučili za fakultativni dan, put nas vodi kroz Venecijansku lagunu, od luke Punta Sabioni. Ostrva: Murano, Burano i Torčelo (panoramski) su tri najpoznatija ostrva lagune koja neizostavno treba posetiti. Svako od ovih ostrva ima svoju jedinstvenu istoriju i karakteristike. Brodom odlazimo na ostrvo BURANO, jedno od najživopisnijih mesta u Italiji, poznatog po kućicama šarenih fasada i po čuvenoj venecijanskoj čipci. Slobodno vreme za individalne aktivnosti. Nastavak plovidbe ka čuvenom ostrvu stakla – MURANO. : Murano –ostrvo koje je vekovima čuvalo tajnu proizvodnje najkvalitetnijeg stakla na svetu Poseta galeriji i fabrici stakla, obilazak radionice duvača stakla, slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Potom će se proći pored ostrva Torčelo, nekada komercijale prestonice regiona, mesto gde je Ernest Hemingvej našao svoj mir i napisao delo “Preko reke pa u šumu". Obilazak  završavamo sa Venecijom.  Slobodno vreme za uživanje u gradu, posetu Bijelalu. U kasnim popodnevnim satima povratak u luku Punta Sabioni i povrratak prema hotelu. Noćenje.

 4.     DAN četvrtak /LIDO DI JESOLO okolina (Noventa di Piave, Oderzo, Conegliano, Nolae, Brugnera, Zane ...) /  CAVALLINO – VENECIJA (fakultativno) – TAXI BROD RAZGLEDANJE GRAND KANALA (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela, slobodno vreme za individualne aktivnosti ili organizovana vožnja do luke Punta Sabioni i vožnja brodićem do Venecije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilazak Venecijanskog bijenala. Moguće je tokom dana organozovati fakultativnu vožnju taksi brodićem po Grand kanalu koja traje oko 1h. Taksi se zaustavlja na par glavnih mesta duž Grand kanala koji je dužine oko 4 km, i dužcelog kanala nalzi se 170 palata koje su podignute u period od 13 – 18  veka. Prolazi se ispod najvećih mostova koji spajaju Venecijanska ostrva i predstvalja glavnu saobraćajnicu u Veneciji. U kasnim popodnevnim satima povratak u luku Punta Sabioni i povratak za Beograd. Noćna vožnja autobusom kroz Sloveniju i Hrvatsku.

5.     DAN petak/BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima – zavisno od vremena zadržavanja na graničnim prelazima i uslovima puta. Kraj programa.

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

USLOVI PLAĆANJA:

 • 40 % prilikom rezervacije, ostatak 15dana pred put.
 • Platne, kreditne kartice: visa, maestro, master Banca Intesa, Dina poštanske štedionice (6 rate).
 • 40 % akontacija ostatak čekovima građana na 3 mesečne rate datumirani 15-og u mesecu
 • 40 % akontacija ostatak administrativnom zabranom na 3 mesečne rate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u program
 • obilaske prema programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • putno osiguranje
 • ulaznice za Bijenale, muzeje i fakultativne izlete
 • Idividualna kupovina karata za Bijenale je moguća online preko sajta www.labiennale.org/ (trodnevna ulaznica košta 40€, jednodnevna 30€) 
 • individualne troškove
 • boravišna taksa, na licu mesta na recepciji hotela
 • Doplata za polazak iz Novog Sada 15€
 • Doplata za taksu ulazak u Veneciju od 5€ ukoliko gradske vlasti obuhvate neki datum tokiom boravka grupe
  • Od 1.aprila 2024.g grad Venecija uvodi obavezu plaćanja turističke takse za posetu određenim danima, kako bi bar delimično ublažili negativne efekte prekomernog turizma. Putnici koji su zainteresovani za posetu Venecije će moći putem sajta www.cda.ve.it/en/ da se prijave i plate taksu individualno. Ukoliko putnici žele, moguće je prilikom sklapanja ugovora za putovanje platiti taksu, te će prijavu i uplatu takse za njih izvršiti agencija u zavisnosti od raspoloživosti (uz dodatne troškove 1€ za posredovanje pri rezervaciji i plaćanju).

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Brodić P.Sabioni – Venecija – P.Sabioni sa transferom iz hotela za 3 dana 55 €, za 2 dana 40 €
 • Ostrva lagune: Murano, Burano, Torčelo-panoramski i Venecija-brodić 25 € (obilazak u trajanju od 4h)
  • Paket izleta za brod i obilazak Venecijanske lagune 60e po osobi
  • TAXI brod 25 € po osobi

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust 5€ po izletu):

NAPOMENE:  Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu – 1 kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer 30€.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPIS HOTELA:

Hotel 3*

OPŠTE NAPOMENE:

 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proverava valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije,za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju s eputnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 kofer čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm i jedna ručna torba. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...).
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Putnik svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozača i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi nan njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencij azadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od starne predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za induvidualne aktivnosti tokom putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA I LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadokanadu na ime razlike u ceni.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplačenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti.
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
 • Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • U slučaju promenana monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 70 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja HEDONIC TRAVEL doo, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. HEDONIC TRAVEL doo poseduje Licencu  OTP br. 103/2021. od 08.10.2021, uz Garancije putovanja u slučaju insolventnosti agencije  od datuma njenog izdavanja pa do završetka turistiĉkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Polisi broj 30000036866 od 01.10.2023. MILENIJUM OSIGURANJE A.D.O, Aneksu br. 1 uz polisu osiguranja od odgovornosti turistiĉkih agencija za sluĉaj insolventnosti i odgovornosti za sluĉaj štete nanete putniku (garancija putovanja) br. 30000036866 od 21.02.2024. god i Aneksu br. 2 uz polisu osiguranja od odgovornosti turistiĉkih agencija za sluĉaj insolventnosti i odgovornosti za sluĉaj štete nanete putniku (garancija putovanja) br. 30000036866 od 01.04.2024. god, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "MILENIJUM OSIGURANJE", a.d.o, Beograd , 011/7152300 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 3b, Beograd ili na mail: office@milenijum-osiguranje.rs, uz Polisu br. 30000036866 izdatu 01.10.2023, ugovorenu sa osiguravajućom kućom " MILENIJUM OSIGURANJE ",a.d.o., Beograd.  ugovorenu sa osiguravajućom kućom "MILENIJUM OSIGURANJE",a.d.o., Beograd.

Program broj 1 od 21.05.2024.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama