Leto 2024 Grčka - Apartmani Parga | Letovanje

| Parga | Letovanje

Parga je najpopularnije letovalište u oblasti Epir. Nalazi se 60 km jugozapadno od Janjine, grada koji je centar ove oblasti. Ova oblast se nalazi u severozapadnom delu Grčke, sa izlaskom na jedinstveno Jonsko more, na čijoj obali se smestila i predivna slikovita Parga. Njeno Antičko ime bilo je Ipargos, a pridružena je Grčkoj posle Balkanskih ratova. Parga je zvanično proglašena turističkom oblašću 1962. godine otkada neguje svoju ponudu, kvalitet iste i svake sezone privlači sve veći broj putnika, među kojima se brojčano izdvajaju pre svega Italijani, Grci, ali poslednjih godina i sve veći broj posetilaca iz Srbije i regiona.

Karakteristike Parge se ogledaju u stenovitim brdima obraslim različitim vrstama borova koji se spuštaju do modro plavog i kristalnog čistog mora. Najpopularnija slika Parge, često zaista i na mnogim razglednicama, je ostrvce, preko puta gradske plaže, na kom se nalazi mala kapela. Ostrvce nosi naziv Device Marije (Panagia) i do njega se može lako i brzo doplivati, a ukoliko je nivo mora nizak, nekad i prepešačiti.

Parga se ponosi peskovito-šljunkovitim plažama i svaku krase istaknute jedinstvene lepote. U centru mesta se nalazi popularna gradska plaža, Krioneri. Nalazi se tik uz brojne taverne i kafiće, a sama plaža je opremljena ležaljkama i suncobranima. Upravo sa ove plaže možete uživati u pogledu na pomenuto ostrvce i sve prirodne lepote okoline. Druga, veoma poznata i nezaobilazna plaža je Valtos, duga peščana plaža skrivena od centra Parge tvrđavom (venecijanska tvrđava iz XVI veka) koja dominira ovim gradićem. Do plaže možete pristići brodićem ili peške stepenicama preko tvrđave. Izdvaja se i Piso Krioneri, smeštena odmah u sledećoj uvali do gradske plaže, što govori i njen naziv koji u bukvalnom prevodu znaći „iza Krioneri“. Od gradske Krioneri plaže je odvojena malim rtom, predstavlja manju, mirniju i intimniju oazu za vaš savršen dan. Zahvaljujući kamenju kojim je prekrivena ova plaža voda je kristalno čista, puna malih ribica u plićaku, idealna za ljubitelje i rekreativnog ronjenja. Nešto dalje od centra, tačnije na 4 km od Parge, nalazi se još jedna lepota ove regije, a to je Lihnos plaža. Do ovog mirnog mesta idealnog za uživanje je najteže doći obzirom da do nje vodi uzak kozji put za čije savladavanje vam je potrebno oko sat vremena. Druga solucija je dolazak brodićem iz centra Parge.

Centar Parge je potpuno uređen, slikovit, ušuškan. To je mesto na kom možete uživati u šetnjama na dugačkom šetalištu uz obalu sa brojnim tavernama, kafićima, marketima, suvenirnicama. U mestu postoji i crkva, parkinzi, pekare, pijaca, apoteka. Glavna luka je mesto brojnih dešavanja, to je mesto odakle možete krenuti u obilazak obližnjih pomenutih plaža, ali i drugih brojih interesantnih izleta među kojima se najviše izdvaja odlazak do grada Krfa na istoimenom ostrvu, kao i fascinantnih ostrva Paksos i Antipaksos.

Smeštajni kapaciteti u ovom letovalištu su raspoređeni u neposrednoj blizini centra ili na okolnim brdima odakle se pruža neverovatan pogled na zaliv i šarene kuće Parge. Zbog svih svojih lepota i zanimljivosti Parga je već godinama lider u tražnji putnika agencije Hedonic travel, a ključni su i veliki first minute popusti kao i last minute ponude koje vaše leto 2023 zasigurno čine još lepšim.

| Parga | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama