Leto 2024 Grčka - Hoteli

| Grčka - Hoteli

Na jugu Balkanskog poluostrva gde Evropa, preko razuđene obale i ostrva, izlazi najdalje na jugoistok nalazi se Grčka, zemlja sa oko 11 miliona stanovnika čiji je glavni grad je Atina sa oko 4 miliona.
Grčku karakterišu visoke planine koje se protežu od albanske granice na severu do Korintskog zaliva na jugu. Oko 70% zemlje je brdovito, sa oštrom planinskom klimom i ne baš plodnom zemljom. Obala je veoma razuđena, sa velikim brojem ostrva, poluostrva, zaliva i po razuđenosti je druga u Evropi.
Grčka ostrva i priobalne krajeve karakteriše tipična sredozemna klima: zime su blage i kišovite, a leta suva i vrela. Na severnim planinama zima je jaka, a padavine su česte i obilne.
Ribolov je nezaobilazna delatnostdominantna na oko 2000 grčkih ostrva u Jonskom, Sredozemnom i Egejskom moru.
Tokom letnjih meseci Grčku posećuju turisti iz svih krajeva Evrope i sveta. Popularna je zbog velikog broja sunčanih dana, prelepih mesta i plaža, kao i zbog njenih spektakularnih drevnih antičkih ruševina, manastira i brojnih spomenika kulture koji govore o bogatoj prošlosti jedne od najstarijih civilizacija na svetu.

Grčka je najstarija država u Evropi i u njoj su nastale evropska civilizacija, kultura i umetnost, na šta su Grci danas jako ponosni. Predusretljivost i poslovnost ovog naroda svakako je uticala na brzi razvoj turizma, ali im to nije oduzelo njihovu ležernost, opušten odnos prema gostima, druželjubivost, želju za muzikom i igrom što sve zajedno svrstava ovu zemlju među najpoželjnije turističke destinacije na svetu.

Na samom severu Grčke i ostrvima razvoj turizma je doprineo popularizaciji mirnih priobalnih ribarskih sela koja se danas ponose najatraktivnijim hotelima. Kasandra, Sitonija i Atos, poznati kao tri prsta poluostrva Halkidiki, nude verovatno najveći izbor hotela za sve generacije, od manjih gradskih hotela sa 2* i 3* koji su najčešće podređeni parovima i mladima, do luksuznih resorta sa 4* i 5* čija je ponuda i uslužnost u potpunosti prilagođena idealnom porodičnom turizmu. Hoteli Olimpske regije su locirani u samim mestima i centru dešavanja ili direktno na najboljim delovima dugačke peščane plaže Olimpske rivijere, dok odmor u hotelima Tasosa ili Krfa vam može otkriti najlepše skrivene oaze poznatih ostrva.

| Grčka - Hoteli | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama