Leto 2024 Grčka - Apartmani Tasos | Letovanje

| Tasos | Letovanje

Istorija ostrva doseže daleko do perioda Feničana pre nove ere. Tokom svih narednih epoha su ga osvajali mnogi narodi i vojske kako zbog njegovog geografskog položaja pogodnog za trgovinu, tako iz zbog prirodnih resursa, prvenstveno zbog velike koncentracije rudnika zlata. Danas je jedno od razvijenijih grčkih ostrva, deveto po veličini, na kom dominira turizam, proizvodnja vina, maslinovog ulja, ribarstvo.

Najpoznatija turistička letovališta su Limenas, Limenarija, Potos i iz godine u godinu uspešno privlače sve veći broj turista.

Limenas je odlična baza za sve koji žele odmor uz razvijene turističke sadržaje koji ovo nekada malo mesto čine u pravi gradić uvek aktivan i pun života. Limenas je mesto u kom dominira očuvan tradicionalni duh sa primesom urbanog. Tu ćete sresti nasmejane meštane, uživati u ukusima lokalne kuhinje, veoma lako pristići do nekih od najlepših plaža čitavog ostrva. Limenas je smešten, kako je već pomenuto, na samom severu ostrva i predstavlja glavni lučki grad i konekciju ostrva sa kontinentalnim delom Grčke. Po ulasku u grad očaraće vas prizor i kombinacija tradicionalnih belih kuća i brda prekrivenih borovim šumama na obodu grada. Plavetnilo Egejskog mora je svuda oko vas i krije najbolje plaže Tasosa za leto 2024 i to u neposrednoj blizini grada, a poznate su kao izuzetno čiste, uređene i sa dobrim prilazima. Posetite i proverite.

Limenarija se nalazi na jugozapadu ostrva i drugi je najnaseljeniji grad na ostrvu, posle Limenasa. To je mirno mesto u kom ćete veoma lako izbeći gužve u centru i na plažama, čak i ako putujete u samom špicu sezone. Izdvaja se gradska peščana plaža duga čak 2km na kojoj zaista svako pronađe svoje idealno mesto za uživanje. Limenarija nudi kafiće, lokalne taverne, markete, šetalište i generalno sve sadržaje koji vam mogu zatrebati, a za neki duži noćni provod i življe mesto puno mladih tu je Potos koji je udaljen samo 5km od Limenarije.

Potos definitivno nosi titulu najvažnijeg turističkog mesta Tasosa. Duga i peščana plaža sa toplim i mirnim morem i dosta plićaka je svakako razlog zašto baš Potos bude izbor za mnoge porodice s decom, dok veoma razbijen i interesantan noćni život privlači sve veći broj mladih. Najatraktivnije mesto sa peščanom plažom, simpatičnim primorskim uličicama koje vrve od šarenih suvenira, šetalište puno taverni koje mame mediteranskim mirisima i zvucima grčke muzike svakako najbolje opisuju atmosferu ovog turističkog mesta. Brojni su atributi kojima se mogu opisati lepote ovog zelenog mesta na samom jugu Tasosa, ali neka vam leto 2021 bude glavna asocijacija na Tasos, Potos, odmor, more i opuštajuće dane sa najdražima.

Uz velike first minute popuste i last minute ponude možete veoma povoljno provesti vaše leto 2024 u nekoj od vila u ponudi agencije Hedonic travel koje nude kompletno opremljena studija i apartmane, sa prijatnim dvorištima adekvatnim za sve članove porodica.

Ukoliko želite da istražite ostrvo i obogatite odmor interesantnim izletima izbor pred vama je zaista veliki. Izdvajaju se tradicionalno selo Panagija, Mermerna plaža, manastir Svetog Arhangela Mihaila, obilazak fabrike zlata i još mnogo toga. Za one koji žele da osete i pravi kosmopolitski duh preporučuje se odlazak do poznatog grada Kavale na kontinentalnom delu Grčke, odmah preko puta Tasosa.

Posebna i jedinstvena atrakcija na Tasosu je prirodni bazen Giola, na listi obilaska gotovo svih posetilaca ostrva. Ovaj bazen u steni nudi uživanje u kristalno čistoj vodi koja je uvek toplija u odnosu na sva ostala mesta na Tasosu. Legenda kaže da je bog Zevs stvorio ovaj popularni bazen kako bi Afrodita imala svoje skrovište za kupanje.

 

| Tasos | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama