Turska letovanje 2024 Turska autobusom Sarimsakli | Letovanje

| Sarimsakli | Letovanje

Sarimsakli je popularno letovalište na obali Egejskog mora u Turskoj. Priprada distriktu Ajvalik (grad na zapadu Turske, odmah naspram grčkog ostrva Lezbos). Sarimsakli je udaljen od Beograda oko 1100km, put je lak i dobro povezan autoputevima preko Bugarske.

Sam grad leži na obroncima planine Šejtan sofrasi, što u prevodu znači đavolja trpeza, međutim prirodne lepote i okolina ovog mesta su sve samo ne đavoljeg karaktera. Šta više, priroda je Sarimsakliju podarila zelenilo i čist vazduh, plantaže maslina i vinovih loza, obronke planina prekrivene borovim šumama. Posebna karakteristika Sarimsaklija je činjenica da je vlažnost vazduha u ovom mestu neverovatnih 0,5 te je zbog toga dobio status vazdušne banje, idealne za lečenje bronhijalnih problema, astme i svih disajnih oboljenja.

Sarimsakli je poznat od davnina kao malo ribarsko naselje, a na mapi turizma uspešno opstaje već oko 15 godina unazad. Glavna lepota ovog letovališta je u plaži dugoj oko 7km prekrivenoj sitnim beličatim peskom. Uz samu plažu se proteže šetalište sa prelepim pogledom na more i zalazak sunca, a to je ujedno i mesto gde ćete pronaći veliki broj taverni, prodavnica, raznih zabavnih aktivnosti.

Sarimsakli je iznad svega veoma povoljna destinacija, što je naravno još jedan ključni momenat zbog koga je baš ovo letovalište sve češće izbor mnogih naših putnika. Brojni hotelski kapaciteti na odličnim lokacijama, kvalitetna usluga turskih hotelijera i atraktivni first minute popusti i last minute ponude izdvajaju Sarimsakli u celokupnoj ponudi turske obale.

Prednost Sarimsaklija je i ta što je ovo mediteranski gradić smešten u bogatoj i interesantnoj regiji. Za sve putnike koji tragaju za zanimljivim izletima izdvajaju se poseta ostrvu Lezbos, gradu Izmir, zatim odlazak do jednog od najlepših vidikovaca na Šejtanovoj trpezi, poseta fabrici srebra Pergamon i još mnogo toga.

| Sarimsakli | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama