Blog Turska

| KUŠADASI - vaša karta za avanturu

Kušadasi je urban, živ i uzbudljiv gradić na zapadnoj obali Egejske regije Turske. Svojim lepotama i sadržajima privlači turiste iz svih delova Evrope i čitavog sveta. Prvi utisak mnogih posetilaca je vreva, turisti koji tumaraju kroz sve glavne i skivene uličice ovog grada, ali iza svega toga Kušadasi nudi mnogo više od obične i uobičajene turističke ponude.

Kušadasi je izuzetno povoljno lociran, smešten u blizini brojnih istorijskih atrakcija, kao što su Efes, Pamukale, Izmir i mnogo toga.

Ukoliko se prvenstveno zadržimo na lepotama samog Kušadasija prvo ćete se susresti sa prelepim dugačkim šetalištem uz obalu mora, oko 350m, koje vas vodi do glavne znamenitosti centra Kušadasija, ostrva poznatog pod nazivom „ostrvo ptica“. Ostrvo je povezano mostom i predstavlja vizantijsku tvrđavu iz 13. veka.

U Kušadasiju postoji nekoliko peščanih plaža, veoma dugačkih, lepih, uređenih, veoma posećenih i popularnih u letnjima mesecima. Kao najpoznatije izdvajaju se Ladies beach i Long beach, obe locirane južno od centra Kušadasija.

Posebna atrakcija svih posetilaca Kušadasija je uživanje u neverovatnom zalasku sunca koje možete posmatrati sa dugog pomenutog šetališta ovog letovališta.

Istorija Kušadasija doseže još do antičkog perioda. Naime, izmeštanjem antičkog Efesa na tom prvobitnom mestu nastaje mali ribrski gradić koji godinama nije imao bitan strateški značaj sve do današnjih vremena i početka 21. veka kada se ostvaruje želja vizantijskih osnivača i kada Kušadasi postaje jedan od bitnih ekonomskih, trgovačkih, turističkih centara ove regije. Kroz istoriju su ga osvajali mnogi narodi, Grci, Rimljani, Persijanci, Vizantijci što je ostavilo traga koji se vidi kroz brojne kulturno istorijske spomenike. Da li ste znali kako je nastalo ime Kušadasi? Kuş u bukvalnom prevodu znači ptica, a ada ostrvo. Tako upravo danas gradom dominira već pomenuto ostrvo, a pored toga nezaobilazne atrakcije su zdanje Karavan saraja iz 16. veka, Kaleiči džamija sa živopisnim enterijerom, Adalend, jedan od najvećih akvaparkova na svetu izgrađen po uzoru na Diznilend.

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama