Blog Turska

| Zanimljivosti Turska

Zanimljivosti:

-          Pamukale su nezaobilazna tačka svih posetilaca Kušadasija. Nalaze se na oko 200km udaljenosti, u unutrašnjosti Turske i zaista vrede posete i izdvojenog vremena. Predstavljaju pravo čudo prirode vidu geoloških formacija koje su izgradile prirodne kaskadne bazenčiće, raspoređene u više nivoa.

-          Turska kuhinja je jedna od najpoznatijih na svetu. Obavezno uživajte u ukusima kebaba, krofni, pilava, poznatih turskih poslastica. Kao najpoznatija izdvaja je se turski sladoled Dondurmu.

-          Da li ste znali da se u blizini Efesa nalazi jedna mala nenametljiva kuća Device Marije i veruje se da je baš tu provela svoje poslednje dane. Kuću posećuju kako Hrišćani tako i Muslimani i svi poštovaioci Majke Božje. Zanimljivost je da se u okviru dvorišta kuće nalazi i zid poruka gde posetioci ostavljaju svoje molitve i želje u nadi da će iste Devica Marija i uslišiti.

-          U Kušadasiju su utorkom i petkom pijačni dani koje svakako ne trebate propustiti. Tu ćete osetiti puls grada, ali i ukuse i mirise najbolje domaće lokalne hrane.

Pored pomenutih plaža Kušadasi se ponosi još i sada gradskom plažom, Yilanciburnu Beach, Diamond Beach, Paradise Beach, Kustur Beach i mnoge druge.

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama