Blog Grčka

| Kalitea

Kalitea, grad na obali zaliva Toroneos, smešten između dva takozvana „prsta“ Halkidikija je zasigurno jedan od najlepših turističkih odredišta severne Grčke. U bukvalnom prevodu ime grada označava lep pogled što je apsolutno u skladu sa njegovim položajem i vidikom koji nudi ponosno smešten iznad voda Egejskog mora.

U ovaj simpatični i brdoviti gradić ćete se potpuno zaljubiti silaskom niz stepenice koje vas iz centra grada vode ka glavnoj gradskoj plaži. Pogled je zaista neverovatan i svakako je mesto nastanka brojnih omiljenih uspomena i slika iz ovog letovališta. Svakako, ko želi da izbegne stepenice postoji i prilaz ispod nadvožnjaka ulice koja sam grad odvaja od duge peščane plaže.

Plaža je kompletno opremljena i to je mesto gde ćete uživati u brojnim beach barovima sa ležaljkama i suncobranima koji se iznajmljuju uz konzumaciju nekog pića. Bitno je napomenuti i da je do plaže moguće doći i automobilom, a parking je obezbeđen.

Sam centar Kalitee je sačinjen od mnoštva kafića, nargila barova, restorana, picerija, pekara. Kao jedan od najrazvijenijih gradova Kasandre, u Kalieti ćete pronaći i apoteke, lokalnu ambulantu, manje super markete  i jedan veći - poznati lanac Masutis nadomak centra, a na 3km se nalazi i Lidl. 

Ukoliko u Kaliteu dolazite autobusom, za prevoz i kretanje po samoj destinaciji i ovoj regiji Grčke ne treba da brinete, jer ćete ovde pronaći veliki izbor agencija za iznajmljivanje automobila i motora, kao i taxi stajalište i stanicu javnog autobuskog prevoza koji vas voze do susednih mesta.

Okolina Kalitee i čitava regija su veoma interesantni i za sve one malo aktivnije pružaju pregršt fenomenalnih izleta.

Na samo 3 km od letovališta nalazi se stari grad Afitos, u čijem centru se nalazi muzej, a uske kamene ulice

vode do terasa mnogih restorana na veoma posećenom vidikovcu ovog mesta, sa kog se pruža pogled na čitav zaliv.

Vredno je pomenuti i grad Kasandriju, koji je ujedno i administrativni centar Kasandre, a nalazi se na oko 5 km od Kalitee. Zanimljiv je po pijaci koja se održava utorkom i na kojoj ćete pronaći brojne grčke proizvode domaće radinosti.

Ukoliko ste pak ljubitelji proverenih organizovaih izleta sa vodičem na srpskom jeziku izbor je izuzetno bogat i zanimljiv. Regija Kasandre nudi obilazak Soluna gde ćete upoznati kako grčku tako i deo srpske istorije vezan za ovo područje, zatim odlazak do Svete Gore ili još jednog važnog mesta Pravoslavlja, manastira Meteori. Ako ste u potrazi za netaknutnom prirodom osetićete je krstarenjem zalivom Toroneos ili kupanjem u Plavoj Laguni.

Plaža, razvijenost destinacije i brojne animacije za decu zaista privlače značajan broj porodičnih putnika, ali Kalitea je odlična preporuka i za mlade u potrazi za dobrom zabavom i izlascima. U predgrađu Kalitee se nalazi mnoštvo diskoteka koje nude bogati noćni provod do ranih jutarnjih časova.

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama