Blog Grčka

| Stavros

Stavros je popularno letovalište na obali Strimonikos zaliva, na Egejskom moru. Od Soluna je udaljen samo 70km i veoma je jednostavno doći do svih lepota i odmora u ovom mestu, autoputem E75. U njegovoj neposrednoj blizini nalaze se takođe popularne destinacije Nea Vrasna i Asprovalta.

Verujemo da su upravo sva navedena letovališta posebno interesantna našim turistima zbog činjenice da im je od granice potrebno još samo sat i po vožnje do uživanja na fenomenalnim plažama.

Stavros je smešten na obroncima planine Holomonas zahvaljujući kojoj nudi odličnu mikroklimu i čist vazduh. Takođe, glavna karakteristika ove regije, posebno Stavrosa je takozvana "ruža vetrova", jer se pored planinskih struja na ovom području ukrštaju još rečne i morske struje čineći zajedno da ovo područje bude proglašeno za vazdušnu banju. Stavros, kao takav je idealan za sve koji se bore sa bilo kakvim bolestima pluća, disajnih organa, bronhija i zaista je preporuka da ukoliko ste među njima za svoje leto 2019 odaberete Stavros i provedete baš tu svoj kvalitetan odmor.

Nekada je Stavros bio samo malo ribarsko seoce, a danas je primorsko mesto sa oko 4000 lokalnih stanovnika. U toku letnje sezone značajno se povećava broj ljudi u ovom mestu koji konstantno cirkulišu Stavrosom od maja do oktobra. Najpopularniji je definitivno među porodicama sa decom prevashodno zbog mira i tišine koje mesto nudi, ali i zbog plaža koje imaju nesvakidašnje izražen plićak, čak nekih 20-30 metara što je idealno za malu decu. Plaže su peščane, voda je bistra, bez velikih talasa.

Ono što je takođe posebno interesantno porodicama sa decom je veliki park, glavna šetačka zona puna restorana, kafića, poslastičarnica, kao i veliki luna park koji je aktivan tokom cele letnje sezone.

Stavros je danas uslovno podeljen na novi i stari deo,a granica je okvirno kod velikog kanala koji služi za slivanje velikih količina snega koje se sa planina tope i kanalom odlaze direktno u more.

Novi deo Stavrosa je pretežno skoncentrisan na gradsku plažu - peščanu, dugu, opremljenu ležaljkama, suncobranima, kafićima u kojima možete kupiti bilo koje osveženje i grickalice.

Druga plaža koja je izuzetno popularna je takozvana Platani plaža koja se nalazi na drugom (južnijem) kraju Stavrosa. To je mesto gde ćete potpuno biti okruženi porodicama sa decom prevashodno zbog velikog hlada koje prave platani koji se nadvijaju nad ovom plažom. U nastavku plaže se nalazi i veliki park gde u sezoni takođe možete pronaći osveženje na travi i pod hladom visokog drveća.

Stavros letovanje

Posebne zanimljivosti su da:

- Stavros u bukvalnom prevodu znači krst,te ne treba da vas čudi veliki beli krst koji se nalazi na vidikovcu iznad Stavrosa.

- U sezoni prosečno letuje oko 75.000 turista u ovom mestu

- Zahvaljujući čistim slatkim vodama koje protiču područjem Stavrosa, ovo mesto može da se pohvali činjenicom da je jedno od retkih u Grčkoj gde je voda sa česme adekvatna za upotrebu i piće.

- Za sve uživaoce panoramskih pogleda preporučujemo da ne propuste posetu najpopularnijem restoranu Agnant gornjeg Stavrosa, na uzvišici iznad mesta i zaliva.

 

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama