Blog Grčka

| Leptokarija

Leptokarija je gradić u podnožju veličanstvene planine Olimp. Ponosi se čistom i mirnom vodom na obali Egejskog mora. Letovalište je od Soluna je udaljeno samo 80km, veoma lako dostupno autoputem ka Atini.

Leptokarija je mesto za sve generacije, dobro organizovano, snabdeveno, uređeno. U Leptokariji možete uživati u prijatnoj šljunkovito-peskovitoj plaži, bez velikih gužvi, sa ležaljkama, suncobranima, lokalnim kafeima.

Popularna je kao porodično letovalište prevashodno zbog svojih prirodnih lepota koje se ogledaju u čistoj vodi sa postepenim ulaskom pogodnim za manju decu, okružena je zelenilom i planinom Olimp koja tokom cele vrele sezone pruža dašak svežih prijatnih vetrova i prvenstveno čist vazduh pogodan kako za starije tako i za decu. Leptokarija je idealna destinacija za beg iz grada, svakodnevnog života i pravi odmor u potpunom miru i tišini. Mesto je potpuno prilagođeno potrebama turista, opremljeno prodavnicama, restoranima, suvenirnicama, marketima, ambulantom, pijacom, poštom, pekarama.

Glavna ulica Leptokarije je centar svih zbivanja, naročito u prijatnim letnjim večerima, naziva se Metaksa i pruža se od plaže ka unutrašnjosti mesta uz brdo.

Da li ste znali:

- Da se na pučini kod Leptokarije s vremena na vreme pojavljuju delfini, što govori o čistoći vode

- Da ne morate da se plašite jezičke barijere, meštani mahom razumeju srpski jezik

- Iako je upitanju malo mesto plaža je duga čak 6km

Da je utorkom čuveni pijačni dan gde možete kupiti najslađe voće i druge domaće lokalne proizvode.

Do Leptokarije vrlo lako možete doći kako autobusom tako i automobilom. Svakako je preporuka da ukoliko nemate svoje prevozno sredstvo iznajmite auto, skuter, bicikl i uživate u živopisnom okruženju Olimpske regije.

Bogatu istoriju ove regije svakako možete upoznati kroz nezaobilazne Meteore, dvorac Platamonas koji se nalazi tik uz Leptokariju, Solun i još mnogo toga.

Današnje letovalište Leptokarija je podeljeno na dva dela, prugom koja prolazi kroz mesto. Deo ispod pruge do plaže je pust tokom godine i oživi u letnjim mesecima kada je preplave turisti iz Srbije i ostalih zemalja regiona, dok u gornjem delu iznad pruge tokom cele godine žive meštani ovog mesta. Zanimljivo je da je vekovima ranije postojala prvobitna Stara Leptokarija, Palia Leptokarija, selo u podnožju mitskog Olimpa sagrađeno u obliku amfiteatra. Danas je i to mesto svakako vredno posete, jer ćete tu pronaći ostatke crkve svetog Nikole iz 17. veka i vizantijske crkve Svete Trojice.

Leptokarija letovanje

Podnožje Olimpa je posebna draž cele ove regije, koji se veličanstveno uzdiže iznad cele Olimpske rivijere i svih letovališta u nizu kao što su Paralija, Olympic beach, Leptokarija, Nei Pori. Leptokarija je svojom lokacijom najbliža prelepim obroncima i selima u podgorini ovog masiva, među kojima se kao najinteresantnije i najživopisnije istiće Stari Panteleimonas, vredan vaše pažnje, posete i još jednog interesantnog popodneva.

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama